Detin unSRL in care eu am 50% actiuni si alta persoana cealalta jumatate. Cealalta persoana are si titlul de administrator. Deoarece isi desfasoara activitatea in strainatate, am o procura prin care il pot reprezenta in relatiile cu ORC si altii. In urma cu 3 ani am suspendat activitatea firmei( prin procura). Anul trecut am ridicat suspendarea cu documente intocmite de o societate avizata. Dupa ridicarea suspendarii, persoana care s-a ocupat de acte, m-a anuntat ca la Registrul Comertului celalalt actionar a depus o plangere cum ca nu a semnat actele de ridicare a suspendarii. Nu mai am cum sa iau legatura cu celalat actionar. Ce problema s-ar putea ivi in legatura cu plangerea lui? Cum as putea rezolva situatia actionariatului, daca nu mai am nici un contact cu celalalt asociat?
In hotararea A.G.A. de reluare a activitatii, daca aveti procura sa reprezentati celalalt asociat in relatia cu ONRC, este necesar sa fi scris "X, reprezentat prin mandatar Y conform procurii nr. ... din data de ... autentificata de BNP ....". In felul acesta nimeni nu va poate acuza ca ati semnat in locul celuilalt asociat.
Cand veti fi citat faceti dovada ca ati semnat in locul asociatului in baza procurii cu care el va imputernicit, dar repet, este necesar sa fi scris ce v-am precizat.