avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... probleme actionari SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

probleme actionari SRL

Detin unSRL in care eu am 50% actiuni si alta persoana cealalta jumatate. Cealalta persoana are si titlul de administrator. Deoarece isi desfasoara activitatea in strainatate, am o procura prin care il pot reprezenta in relatiile cu ORC si altii. In urma cu 3 ani am suspendat activitatea firmei( prin procura). Anul trecut am ridicat suspendarea cu documente intocmite de o societate avizata. Dupa ridicarea suspendarii, persoana care s-a ocupat de acte, m-a anuntat ca la Registrul Comertului celalalt actionar a depus o plangere cum ca nu a semnat actele de ridicare a suspendarii. Nu mai am cum sa iau legatura cu celalat actionar. Ce problema s-ar putea ivi in legatura cu plangerea lui? Cum as putea rezolva situatia actionariatului, daca nu mai am nici un contact cu celalalt asociat?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:01, 3 Martie 2012
institutia abilitata sa solutioneze contestatia - va pronunta o hotarare in acest sens, nu dumneavoastra trebuie sa-l cautati ...
In hotararea A.G.A. de reluare a activitatii, daca aveti procura sa reprezentati celalalt asociat in relatia cu ONRC, este necesar sa fi scris "X, reprezentat prin mandatar Y conform procurii nr. ... din data de ... autentificata de BNP ....". In felul acesta nimeni nu va poate acuza ca ati semnat in locul celuilalt asociat.
Cand veti fi citat faceti dovada ca ati semnat in locul asociatului in baza procurii cu care el va imputernicit, dar repet, este necesar sa fi scris ce v-am precizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum suspend o firma? anca23B anca23B Buna ziua. Trebuie sa suspend o firma ai carei asociati sunt pesoane straine. Intrebarea mea este : ma poate ajuta cineva sa-mi spuna daca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale - formalitati nico44 nico44 Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Vanzare auto firma UTILIZATOR959 UTILIZATOR959 am incetat activitatea firmei (comert) si am cumparat doua masini din firma unde sunt administrator si asociat. firma este activa si nu are datorii la buget ... (vezi toată discuția)