Recomandarea mea este sa va casatoriti la Ambasada României si nu la starea civila din Tunisia, acestia fiind musulmani si deci femeile nu prea se bucura de drepturi.
De asemenea, statul român nu recunoaste casatoriile efectuate la moschee, centre de rugaciune, etc. ci doar pe cele efectuate la institutiile Ministerului Justitiei din Tunisia.
Edit: de asemenea, statul român nu va recunoaste casatoria daca sotul este deja casatorit.
In Spania, la registrul civil, puteti sa va informati pentru a sa va casatoriti prin imputernicire. Nu e usor, Se incepe in Spania cu documentele pe care le cere oficiul de registrul civil unde locuiesti, cele obisnuite, se face dupa aia niste dosar ce se trimite la ambasada spaniei la tunisia, unde se faceun interviu personal cu logodnicul dv, si se stabileste daca cunostinta intre voi este adevarata, la fel ce cu dv. (se intreaba despre cum va-ti cunoscut, familiile respective, timp de intalnirile, etc.) Dosarul o data ce ajunge in Spania se va comunica, Cu imputernicire a dlui tunesian, viitorul sotul al dv., in favoare de exemplu un prieten comun, daca dosarul acolo a fost aprobat, se intocmeste dosarul final, se completeaza cu rest de documentelor cerute, si se dispune incheierea casatoria la o data dupa 15 zile. Nu va sfatuiesc s-o faci in Romania, pentru ca e cu tot mai dificil. Opinia mea. Acolo functionari au foarte mare experenta si daca iubire si cunostinta intre voi este de sine statatora pentru a nu crea indoiala despre adevarata intentia (adica inmigratia ilegala, se intelege, casnicie albe) se aproba. Nu sunt discriminarii decat in caz de inmigratia ilegala. Dupa obtinerea certificatul de casatoria spaniol, ambasada spaniola acolo va da viza de membru de familia de cetatean european pentru a sede acolo tot timpul cu dv. Mult succes!. Daca esti din Madrid sau din alte oras pe care ii cunosc mai multi avocati specializate in inmigranti, pot sa va dau o adresa, pentru ce am fost avocat timp de 25 de ani acolo. Succes!