avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare legata de eliberarea cazierului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare legata de eliberarea cazierului

Buna seara,
Am un prieten ce doreste sa se angajeze si trebuie sa nu aiba nimic inscris pe cazier, dar in ianuarie 2011 a fost prins plasand valuta falsa, judecat , si in mai 2011 i s-a dat o pedeapsa de 2 ani si 3 luni cu suspendare.
In cazul in care se va duce sa i se elibereze cazierul , i se va scrie aceasta fapta in cazier ?
Il va afecta cumva la angajare ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cernatelena1989 , utilizator 18:53, 2 Martie 2012
Da, fapta ii va aparea in certificatul de cazier judiciar , insa, cat priveste angajarea, depinde daca angajatorul va accepta asa ceva.Totusi, imi imaginez ca nu degeaba a solicitat cazierul prietenului dvs. ...
In cazul in care are o pedeapsa cu suspendare, la acea pedeapsa, se adauga prin lege si o perioada de "proba" sa zicem care este de 2-3 ani. pe cazier va aparea timp de 2 ani si 3 luni + perioada de proba ! Acum depinde de angajator daca ii acorda incredere ! Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie PaulB17 PaulB17 Buna seara,as dori si eu sa stiu ceva,acum ceva timp(3,4 luni) 2 prieteni au savarsit o infractiune de talharie,Unul avand varsta de 17 ani a lovit persoana ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima andrei 4 us andrei 4 us sal, ma poate ajuta cineva cu o nelamurire. am 40 de ani si am avut un accident auto. in urma accidentului a decedat o persoana. urmeaza sa se stabileasca in ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Anaaa Anaaa Am si eu un sir de probleme din care nu stiu cum sa ies. Totul incepe cu un furt din magazin, savarsit de mine, am fost prinsa insa nu am avut nici un act ca ... (vezi toată discuția)