avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Trecere PFA de la venit real la norma de venit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Trecere PFA de la venit real la norma de venit

Salut
Incepad cu 1 ian. 2012 codul CAEN al PFA-ului meu a fost scos de la norma de venit. Cei de la finante mi-au spus ca PFA-ul a fost trecut automat pe venit real.
Am schimbat domeniul de activitate al PFA-ului pe un alt cod CAEN (incepand cu 27 febr.2012) care este in continuare la norma de venit.
Este posibil sa revin inapoi la impozitare pe norma de venit incepand ? Daca e posibil ce documente, declaratii, etc. trebuie depuse la Administratia Financiara ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: 2Florin , utilizator 10:53, 8 Martie 2012
Pentru activitatea la care ati renuntat ati declarat deja venituri estimate/ formular 220? Daca da, verificati daca a fost emisa decizia de plati anticipate pentru a solicita recalcularea platilor.
In cazul in care ati schimbat obiectul de activitate va trebui in 15 zile sa depuneti formularul 220 in care veti completa codul CAEN al activitatii noi si veti bifa caseta privind modul de stabilire a venitului net/ norma de venit.
Multumesc pt. raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare regim impozitare pfa grandanat grandanat Am un PFA pe norma de venit si as vrea sa trec la impozitare in regim real. Cum se poate face acest lucru si cat timp dureaza demersurile. 1. Pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen pentru pfa antispam antispam Buna ziua. Avand in vedere ca perioada aceasta va fi una destul de zbuciumata pentru \"detinatorii\" de PFA-uri din domeniul IT-ului, am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Am infiintat un pfa cod caen 6202 norma de venit george678 george678 Buna ziua! De curand mi-am infiintat un PFA cod CAEN 6202 norma de venit. Ce declaratii trebuie sa completez pana in 30 de zile de la infiintare? Declaratia ... (vezi toată discuția)