avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Anulare act administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Anulare act administrativ

Va rog sa ma indrumati intr-o problema. Am depus la instanta de contencios o cerere de anulare a unui proces verbal de control al primariei in care se dispune, in baza legii 50/91 desfiintarea constructiei aflate "partial pe domeniul public".
In cerere am motivat ca pe rolul instantei la judecatorie exista o actiune in constatare privind respectiva cladire . Noi am extins de fapt in anul 2007 o constructie existenta, pe care o cumparasem cu acte-n regula, intabulata, etc. , extinderea facandu-se in propria curte. Acum la contencios mi se cere sa -mi precizez actiunea, temeiul legal si sa depun orice inscrisuri care au legatura cu cauza.Eu nu sunt avocat si nu m-am lamurit in privinta temeiului legal(inteleg ca acesta este necesar pt. a putea instanta sa se investeasca).
. Am avut 2 termene pana-n prezent, intre timp s-a cerut de catre instanta- primariei documentatia care-a stat la baza actului administrativ amintit, nu au trimis nimic... Credeti ca am sanse doar daca voi castiga procesul cu actiunea in constatare sau pot bloca efectele pv-ului prin care se desfiinteaza constructia? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ccoseraru , utilizator 07:06, 20 Martie 2012
daca dumneavoastra nu aveti ce acte sa depuneti la acel dosar cum vedeti dumneavoastra posibila castigarea acelui proces??
probabil atunci cand s-au mai facut si alte anexe la constructia principala - ati mers la primarie pentru autorizatie...ei bine de astfel de acte aveti nevoie...altfel ma tem ca veti izbuti in acest proces
Tocmai am aflat ca s-a admis actiunea amintita de mine mai sus, avocatul meu spune ca "tine loc" de autorizatie de renovare, constructie. As putea sa ma folosesc de acea hotarare in procesul din contencios? si care ar fi temeiul legal pe care sa-l invoc? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avizarea primariei anamaria24 anamaria24 buna ziua, daca o societate comerciala functioneaza pe baza propriei raspunderi este necesar si avizul primariei locale? (vezi toată discuția)
Actiune care vizeaza anularea unei autorizatii de construire cris12 cris12 As vrea sa formulez o actiune in contencios judiciar vizand sistarea lucrarilor de constructii, anularea autorizatiei de functionare emisa de Primaria sector ... (vezi toată discuția)
Incalcarea codului civil si lipsa autorizatiei de construire cami26 cami26 Buna ziua, As dori sa stiu ce actiuni ar trebui sa mai intreprind pentru rezolvarea unei situatii destul de neplacute: Vecinul de langa casa pe care am ... (vezi toată discuția)