avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Calcul impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Calcul impozit

Buna ziua, am si eu o întrebare : cum se calculează impozitul pe chirii ( de ex.650 e / luna )? Este prima oară când vreau sa închiriaz, iar pe net mai rău m-am băgat in ceata. Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Dumitru DASCÃLU , Avocat 17:25, 3 Martie 2012
Pentru venituri dintr-un singur contract de închiriere
impozitul pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor = chirie * 75/100* 16/100
De exemplu pentru 100 lei chirie impozitul este de 100*75/100*16/100 = 12 lei
Atentie daca nu aveti un loc de munca, daca nu sunteti pensionar, veti plati si contributiile sociale
Va multumesc mult pentru răspuns, dar puteți fi mai explicit : veți plăti contribuții sociale ? (avem serviciu in sistemul bugetar
daca platiti contributii sociale ca urmare a faptului ca aveti un contract de munca, nu mai sunteti obligat sa platiti contributii sociale si pentru veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul din inchiriere imobiliara ContSters70318 ContSters70318 In cazul in care sursa de venit a unei persoane provine din dreptul de proprietate(chirie) iar valoarea acesteia nu depaseste venitul minim garantat,mai ... (vezi toată discuția)
Depasesc 5 contracte de inchiriere VARVARA CORNEL VARVARA CORNEL Buna ziua .sot si sotie detinem o cladire care am amenajat si utilat pentru inchiriere comercianti.Am depasit fiecare 5 contracte de inchiriere .intrebarea ... (vezi toată discuția)
Plata cas SIE SIE Sunt pensionar militar pe caz de boala. Am venituri din cedarea folosintei bunurilor pentru care platesc impozit la fisc.CAS Constanta ma are dator cu 12.5oo ... (vezi toată discuția)