avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Poate fi uzucapiune?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Poate fi uzucapiune?

Buna ziua

In anul 1981 tatal meu a cumparat o casa cu terenul aferen (480mp). Conform legilor de atunci terenul a trecut in proprietatea statului, ulterior tatal meu primind un titlu de proprietate pe acest teren. Langa proprietatea cumparata era un teren fara constructie (600mp). Tatal meu a tot incercat sa gaseasca proprietarii dar nu a reusit. Deoarece terenul era viran se presupunea ca el este proprietatea statului insa nici vecinii mai in varsta nu puteau spune cu certitudine acest lucru. Se stia despre teren ca era "parasit" de mai bine de 20 de ani. Tatal meu a extins curtea si pe acest teren, a ridicat niste ateliere si si-a desfasurat activitatea ani buni. Nici dupa 1989 nu a venit nimeni sa intrebe ceva despre aceast teren, nu exista nicio cerere de revendicare, nici un proces. A incercat sa plateasca la taxe si impozite dar i s-a spus ca respectivul teren nu exista (!).
In situatia data poate invoca uzucapiunea? Cum ar trebui sa procedeze? Daca nu poate invoca uzucapiunea ce ar trebui sa faca?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adeleide , utilizator 17:14, 3 Martie 2012
Buna ziua
Atata timp cat posesia dvs.pe acel teren,a indeplinit conditiile legale,ati fost de buna credinta, si nu se cunoaste adevaratul proprietar, poate fi invocata uzucapiunea ,in conditiile legii .
Marius Bote .
Oare cu cine va veti judeca pentru uzucapiune ?
Asta-i intrebarea!...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare Gisela Eremia Gisela Eremia Buna ziua as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Am mai postat aici aceasta intrebare insa de fiecare data am ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune RAD  EMIL RAD EMIL care sunt conditiile de indeplinit si ce proceduri se vor urma ptr uzucapiune in cazul folosirii unui teren intravilan in proprietate privata donat verbal in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)