avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... prietena a plecat cu minorul de acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

prietena a plecat cu minorul de acasa

buna ziua ,in urma cu 4 zile am plecat la servici in acelasi timp cu mama mea .acasa a ramas prietena mea cu copilul in varsta de 7 luni "baiat ".eu am revenit acasa dupa aproximativ 3 ore ,si am avut parte de o mare "surpriza" .....prietena mea plecase cu tot cu copil fara sa mai raspunda la apelurile telefonice si la mesaje .ea este o mama neglijenta deaceea ma tem pt sanatatea si cresterea copilului nostru .am reusit sa aflu unde a plecat si nu am fost deloc incantat deoarece nu sunt conditi de crestere pt copil.vreau sa va enumara cateva din probleme cu care nu sunt de acord eu ca parinte.
*fum in camera copilului de la lemnele din soba "sistem de incalzire defect "
*animalele din curte "pisici,caini"au acces permanent in casa...chiar si pe mese
*egrasie si mucegai in baie
*nu are aparatura necesara pentru sterilizarea vaselor din care se hraneste copilul
*nu are storcator fructe,cadita,patut,premergator.
*neglijenta cu copilul.a cazut din pat de cel putin 8 ori,chiar si de doua ori intr-o zi ...provocandui o vanataie sub ochiul drept si la cap ,in contextul in care mama lui statea cu el in pat .
*nu il schimba la timp si nici lenjeria din patul in care doarme copilul.
*ia bagat biscuite pe gat ...provocandui sufocare"l-am scos eu personal "
*bea bauturi alcolice in camera copilului.
*a parasit domiciliul cu copilul fara sa fiu anuntat si nici ..nu a mai raspuns la telefon si la mesaje .cand a raspuns am fost anuntat ca nu mai am nici un drept la copil.
*supele pt copil le gateste cu delicat si cu produse conservate ..chiar daca are tot ce ii trebuie "e mai usor si merge mai repede"
*invata copilul ca nu sunt tatal lui....sa intamplat si pe strada "nasii copilului sunt martori "
*pe mama o injura si nu ii da voie sa puna mana pe copil ,in nenumarate ocazii ia smuls copilul din brate spunandui ca nu are nici un derept sa il tina in brate .
*cresterea copilului pe plan financiar imi apartine in totalitate .
*ma santajeaza cu copilul ,ca il aduce acasa ...numai daca cumpar o casa sau daca construiesc una .
*conditile meteo si in care a transportat copilul la calarasi"fara insotitor,fara scaun auto,cauciucuri de vara ,fara asigurare"masina are defectiuni la motor si la sistemul de directie .se poate vedea la o expertiza .masina a suferit doua daune totale .
*in timpul sarcini fuma si bea
*a parasit domiciliul cu lucruri achizitionate de mine si in telefon mobil .
*tipa la copil si il sperie
*a refuzat sa mai alapteze copilul de la varsta de o luna jumate infometanduse pentru a slabi.
*unde sta nu are dispensar si nici mijloc de transport in caz de urgenta "acea masina nu are voie sa circule pe drumurile publice pt ca are probleme la sistemul de directie din cauza avarilor pe care le-a avut masina ...provocate de ea "
*ii face baie cu apa rece "sa se caleasca"
*nu iese cu copilul afara sa il plimbe"il tine izolat in casa"va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru a rezolva aceasta problema .va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters244418 , utilizator 07:31, 4 Martie 2012
La cat de mic este copilul nu cred ca puteti spera decat la un program de vizita corelat cu alte drepturi conferite de lege.
Incercati sa vorbiti cu ea si sa rezolvati problema.
In caz contrar deja ar trebui sa va cautati avocat si sa va pregatiti de proces pentru a obtine drepturile conferite de lege.
ma gandeam sa apelez la ordonanta presidentiala....pt ca nu traieste in conditii normale pt un copil de 7 luni ..
De gandit v-ati gandit bine, referitor la ordonanta, dar daca copilul are cateva luni nu cred ca va puteti descurca cu el...
Copilul trebuie alaptat...

Puteti insa incerca ca sa obtineti in final un program de vizita.
multumesc pentru raspuns ....copilul nu mai este alaptat de la san de la varsta de o luna jumate.asta pentru ca sa infometat si a pierdut laptele .:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, divort cu minor Anerol11 Anerol11 Sunt căsătorită de 3 ani și am o fetita de un an și noua luni. Eu și soțul deși ne-am iubit am ajuns sa nu se mai înțelegem deloc și sa ne certam ... (vezi toată discuția)
Ma poate da in judecata pentru violare de intimitate? caty06 caty06 i-am spart contul de facebook ,imi poate face ceva,este tatal copilului meu. (vezi toată discuția)