avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere anulat - redobandirea dreptului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere anulat - redobandirea dreptului de a conduce autovehicule

Am permisul de conducere anulat cf art.87 al 1 din OUG nr.195/2002,(consum de bauturi alcoolice,0,87g/l la prima recoltare,0,72g/l la a doua recoltare).
Stiu ca se poate redobandi dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti insa am doua intrebari,la care va rog sa-mi raspundeti,daca cunoasteti sau ati trecut prin asa ceva.
1). Trebuie sa fac din nou scoala pentru toate categoriile,respectiv B,C,D,E,sau trebuie doar sa dau un examen de redobandire a dreptului de a conduce autovehicule?
2).Atestatele obtinute (certificat de atestare profesionala),obtinute de la ARR,raman valabile dupa redobandirea permisului,fiind valabile in cazul meu inca patru ani,sau trebuie redobandite din nou si acestea,dupa redobandirea permisului de conducere?
Perioada aia de proba numita "termen de incercare" se refera la faptul ca nu aveti voie sa faceti alte infractiuni in acea perioada deoarece atunci se revoca perioada de suspendare.

Adica ati beneficiat de clementa instantei de judecata, ptr fapta savarsita legea prevedea pedeapsa cu inchisoare cu executare.
Din acest motiv apare in sentinta "atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 C.pen, privind cauzele care atrag revocarea suspendării condiţionate."

Daca ati calcat pe bec in perioada de incercare va duceti la inchisoare cu toate consecintele, va faceti prieteni noi;) , etc.
Multumesc mult pentru timpul acordat.
Salutare. Am si eu o intrebare : am permisul anulat din data de 19.03.2013. Intrebarea este : conform noului cod rutier am vreo sansa sa mi se dea permisul fara sa mai dau examen?A trecut un an de la hot. definitiva deci de dat pot sa dau dar..........sper si eu.astept un raspuns daca se poate de la un avocat.Multumesc.
Buna! Eu am 2 ani de incercare si in perioada asta nu am voie sa conduc. Deci nu am voie sa dau dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti? Daca am vreo solutie sa obtin permisul dupa 1 an care este acela? Multumesc!
Buna ziua, as dori sa știu și eu dacă tribunalul mi-a dat amânarea pedepsei și timp de 2 ani trebuie sa m-a duc la probațiune, mie mi sa anulat permisul? In hotărârea de la tribunal nu scrie nimic despre anularea permisului

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Sentinta 2011 - posibilitate examen permis gyussepe gyussepe Ora estimata: 8:30 Complet: PEN6 AP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe ... (vezi toată discuția)
Explicatie Andreiuca Andreiuca As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate de luare in considerare a termenului petrecut inainte de finalizarea proceslui, vorbesc de un termen de ... (vezi toată discuția)