avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O mica intrebare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O mica intrebare?

Buna dimineata.As dori si eu raspuns a o intrebare dc se poate it mai repede.Mama mea a avut grija de o persoana mai in virsta.
Aceasta doamna sufera de o boala care i-a afectat capacitatea de gindi.Tin sa mentionez ca aceasta doamna n are copiii si nici rude d gradul 1 in viata.IN momentul cind a anuntat pe o nepoata din partea dumneaei de starea ei aceasta a venit si-a insusit multe lucruri de valoare .Intrearea ea este daca nu se stie cine este mostenitor de drept poate sa faca asa ceva ?Mie ceea ce face nu mi se pare normal si denota lipsa de bun simt.Specific inca o data acea nepoata nu are nici un document legal.Poate sa-si insuseasca aceste bunuri tinind cont ca aceasta doamna traieste. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulianagilceava , utilizator 10:31, 5 Martie 2012
Se poate considera furt.

Trebuie depusa o plangere la politie impotriva nepoatei.

Dar, acum incep discutiile: daca doamna respectiva are sau nu are discernamant... are sau nu are capacitate de exercitiu...
Inaintea oricaror discutii pe aceasta tema sa verificam doua aspecte :
1) Doamna ce a beneficiat de ingrijire o recunoaste pe respectiva persoana ca fiind nepoata, cunostinta etc?
2) Boala care in opinia Dvs i-a afectat persoanei capacitatea de a gandi trebuie sa fie determinanta in lipsirea acesteia de discernamant. Sunteti sigura ca aceasta boala i-a inlaturat discernamantul ? Dupa cum persoana care a primit ingrijire si-a anuntat nepoata despre starea sa de sanatate, parca nu prea ar fi " o persoana lipsita de discernamant ". Daca intr-adevar persoana instiintata telefonic este nepoata, aceasta are intaietate in ceea ce priveste luarea unor decizii cu privire la protectia persoanei ce obtine ingrijire la acest moment.
In ceea ce priveste faptul de a-si insusi niste bunuri, aceasta este perfect legala si normala daca exista acordul venit din partea celei pe care mama DVs o ingrijeste, cat si in situatia in care exista grad de rudenie, iar persoana este lipsita de discernamant.- aceste fapte fiind considerate de natura conservatorie ci nu infractiune de furt.
Mama are un contract de intretinere cu batrana?
mama mea a sunat acea nepoata nu doamna respectiva,dumneaei nu mai recunoaste pe nimeni. Si din cite stiu tatal nepoatei ar fi mostenitor .Doamna sufera de cancer pulmonar iar acesta a facut metastaze la creier totul intimplindu-se brusc. CUM a procedat nepoata ? A LUAT TOT CE PUTEA FII LUAT DE VALOARE SI A PLECAT FARA SA ADUCA MACAR UN MEDIC SA O CONSULTE .
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare ca martor la proces eooddd eooddd Buna ziua, As dori sa ma ajutati intr-o situatie. Mama mea a primit o citatie pentru a se prezenta ca martor la un proces de divort. Problema este ca ea a ... (vezi toată discuția)
Sindrom bipolar ariciulbland ariciulbland cel care sufera de asa ceva raspunde penal in fata legii? (vezi toată discuția)
Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani. buna ziua, acum ... Gabi95 Gabi95 Cumparare imobil de la o persoana de 90 de ani. Buna ziua, acum 3 luni am cumparat de la o batranica de 90 ani un apartament mobilat, dumneaei la cumparat mai ... (vezi toată discuția)