avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut - proces verbal neprimit prin posta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut - proces verbal neprimit prin posta

Am fost prins de radar in localitate cu mult peste viteaza legala. Agentul mi-a suspendat/luat permisul, eu n-am semnat procesul verbal - mentionand ca nu recunosc fapta. Agentul zicea ca o sa trimita procesul prin posta urmatoarea zi. Au trecut mai mult de 10 zile si eu n-am primit nimic. Vreau sa contest in instanta procesul verbal, dar cum nu-l am fizic chiar nu stiu ce sa fac. Ce fac daca procesul verbal nu ajunge deloc in termenul de 15 zile stabilit de lege pt contestatie- sau ajunge in a 15-a zi si eu nu mai am timpul necesar sa ma deplasez in localitatea in care am fost prins (fiind totusi la o distanta considerabila de locul meu de domiciliu)
Pot contesta si fara sa am procesul verbal in mana- mentionand ca nu l-am primt, sau sa incerc sa obtin o copie de la politia locala unde am fost prins? Sau sa ma bazez pe faptul ca daca procesul verbal nu ajunge, nu este comunicat in 15 zile, actil este lovit de nulitate? Chiar nu stiu ce sa fac.
Multumesc pt orice sfat.
Cel mai recent răspuns: Dumitru DASCÃLU , Avocat 09:44, 6 Martie 2012
multumesc anticipat pt raspuns
Si ce contestati daca nu stiti nici macar numarul procesului vebal de contraventie? Un act incheiat pe partea stanga a strazii X de un agent de politie de 1,80 m si cu ochi albastri? Iar in plangere ce scrieti? Plangerea contraventionala trebuie sa fie motivata.
Art. 31 - OG nr. 2/2001
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
daca nu avem alte repere putem chiar sa ne legam si de ochii albastri ai agentului contestator, (pentru comprehensiune in acest caz as face o plangere de abuz in serviciu impotriva agentului cu ochi albastri), eu am vorbit insa si despre dovada retinerii perrmisului.
Stimata doamna, din experenta mea pot sa va spun ca am facut cu succes plangere impoteiva unui proces verbal despre care nu cunosteam decat data, locul emiterii si agentul constatator, am depus desigur si dovada retinerii permisului si, iar la judecata am solicitat sa oblige IPJ sa trimita pv ceea ce s-a si intamplat,
o ltfel de abordare ar insemna restrangerea dreptului la a te adresa instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - va rog sa-mi dati un raspuns urgent annamarryia annamarryia Buna ziua. Sotul meu a primit ieri un plic de la IPJ precum ca i s-a suspendat permisul pentru 90 de zile conform art 102 alin 3 lit E din oug 195/2002, Scrie ... (vezi toată discuția)