avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz al angajatorului!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz al angajatorului!!!

Sunt obligat sa semnez un act aditional la contractul individual de munca,pe care il refus categoric pe motiv ca nu este deloc explicit si doresc sa aflu si alte pareri referitoare la acest act aditional.Citat:""In baza prevederilor din Contractul Individual de Munca coroborat cu dispozitiile Codului Muncii,Contractul Colectiv de Munca 2008/2018,art.64 si 65 si Regulamentul Intern, s-a incheiat prezentul act aditional prin care partile au convenit la modificarea urmatoarelor elemente ale contractului Individual de Munca,incepand cu data de:01.10.2011,dupa cum urmeaza:
Art.1 Stabilit salariu:clasa.""
:stunned:Am redat exact continutul actului aditional.
Eu cred ca angajatorul ascunde ceva si face un abuz.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 4 Martie 2012
este foarte clar...prin actul aditional se modifica doar salariul (in plus sau in minus - dupa cum ati convenit)
legal angajatorul va mareste sau scade salariul incepand cu luna urmatoare dvs. acceptati sau refuzati , daca nu va intelegeti solcitati DEMISIA cu preaviz pana luna urmatoare.

Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
olden, utilizator
Ar trebui sa redati si celelalte articole din actul aditional ca sa ne putem da seama , per ansamblu, daca este ceva in neregula cu act act ...

Modificarea salariului se poate face si retroactiv , avand in vedere ca potrivit art.17 alin.5 C.mun., actul aditional se poate incheia in termen de 20 de zile lucratoare de la data intervenirii modificarii...
@ freeelis

retroactiv nu prea merge la scaderea salarului, vi la munca pentru salariul X si constati ca in mana incasezi mai putin, nu prea merge PRACTIC, trebuie sa l anunti pe angajat ca urmeaza majorarea sau reducerea salariului ca sa poata depune demisia cu sau fara PREAVIZ la intelegere.Este absurd sa fi obligat sa muncesti o luna cu un salar mai mic, parerea mea.

Cornel Vasile, Consilier juridic
De exemplu, se doreste modificarea salariului de la 01.03.2010 , dar actul se incheie in data de 15.03.2010 , acest lucru semnifica ca are efect retroactiv ...
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Demisie- perioada de preaviz din contractul din 2007 sau conform codului muncii actual? macko macko Buna ziua, va rog sa imi spuneti, eventul cu referire la legislatia care prevede, in urmatorul caz care este varianta corecta. Persoana anagajata pe ... (vezi toată discuția)
Termen preaviz Crystynika Crystynika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este termenul de preaviz in cazul demisiei unui angajat cu functia de \\"referent operatii\\": 20 de zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu preaviz Voicu_Andreea Voicu_Andreea In anul 2010 m-am angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu 4 ore/zi. Conform contractului de munca semnat in 2010 perioada de ... (vezi toată discuția)