avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda sau avertisment?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda sau avertisment?

buna ziua!
un grup de minori a fost prins consumand bauturi alcoolice in locuri publice. atunci, pe loc nu li s-a dat nicio amenda si nici nu au fost avertizati ca o vor primi acasa. au fost doar trimisi spre casa. amenda poate veni acasa cu toate ca acestia nu au fost avertizati ca o vor primi? sau trebuia semnat vreo-un proces verbal?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: golda_silviu , utilizator 17:08, 13 Septembrie 2012
posibil sa primeasca acasa.
am vazut caz.
Daca nu le-au luat datele (presupun ca aveau peste 14 ani), atunci nu o sa fie amendati. Intr-un proces verbal de contraventie trebuie mentionate numele si prenumele contravenientului si datele personale din cartea de identitate inclusiv CNP.
dar e posibil sa zica ca e doar avertisment, si apoi sa primesti acasa procesul verbal??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 amenzi in aceeasi zi in baza legii 61/1991 enachegeorge enachegeorge Deci,am luat 2 amenzi in baza legii 61/1991 la diferenta de 1 ora. Intr-o dimineata dupa ce am petrecut putin cu prieteni mei ne-am oprit la un non-stop sa ... (vezi toată discuția)
Amenda cu cnp gresit c_mircea c_mircea Am primit o amenda ptr ca m-am certat/lovit cu cineva. Politia a scris gresit 2 cifre din CNP si o cifra din seria de buletin. Am facut contestatie, iar ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)