avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua,
Va rog sa i-mi spuneti care este modalitatea de incetare a contractului individual de munca atunci cand patronul nu este multumit de activitatea prestata?
Eu am in contract stipulat un preaviz de 20 zile? Daca i-mi propune demisia s-o accept?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 4 Martie 2012
1. Demisia nu poate fi impusa si nici propusa de catre angajator ... încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea dvs de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

2. Sunt mai multe modalitati :
- concediere pentru necorespundere profesionala (art.61 lit.d C.mun.)
- concediere pentru desființarea postului (art.65 C.mun.)
- concediere disciplinara (art.61 lit.a C.mun.)

3. Pentru fiecare dintre aceste modalitati exista o anumita procedura pe care trebuie sa urmeze angajatorul .. in caz contrar, concedierea este lovita de nulitate absoluta.

4. In cazul concedierii in baza art.61 lit.d si art.65 C.mun., termenul de preaviz este de mini 20 de zile lucratoare.

5. Daca va dati demisia, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz concediere si demisie valcris valcris Buna ziua. In cazul incheierii unui contract individual de munca pe perioada determinata de 3 luni, perioada de preaviz in cazul demisiei sau concedierii este ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca la al iil-lea angajator zena zena am un salariat care are contract de munca de 2 ore,de la functia de baza unde are contract de munca de 8 ore ia incetat contractul cu art 65 (1),pentru a ... (vezi toată discuția)