avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... preemptiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

preemptiune

As dori sa mi dati un sfat: exista un teren intravilan langa parcela mea pe care varul meu l-a pus in vanzare. A cerut un pret , am fost de acord insa nu a vrut sa ia banii pana nu isi intreaba sotia.Dupa 2 zile aflu de la el ca l-a vandut unui tert. As putea sa -l dau in judecata si..AS AVEA SANSE CA SA L CUMPAR ASA, (deoarece pamantul a aprtinut bunicului, si voiam mult sa l detina iar familia ) FIINDCA AM VRUT SA PLATESC ACEEASI SUMA CA RESPECTIVUL ? CE PASI TREBUIE SA FAC IN ACEST SENS? VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 16:01, 4 Martie 2012
Daca nu ati incheiat cu varul o promisiune bilaterala de vanzare prin care acesta se obliga sa va vanda dvs terenul, nu aveti sanse sa obtineti anularea contractului facut cu tertul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intravilan PopescuDanutzTeo PopescuDanutzTeo Buna ziua tuturor. Ok sa va explic situatia ... ...este vorba de un teren intravilan pe care matusa mea doreste sa-l vanda. Mentionez de la inceput toate ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor la vanzarea unui teren extravilan adrian73 adrian73 Buna ziua, am o nelamurire> bunici mei ( de fapt , numai bunica mai traieste), au un pamant extravilan, cu titlu de proprietate. acest titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)