avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sot somer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sot somer

Buna ziua.Sunt salariata in domenul medical si sotul va fi somer de la 1 dec.Avem o fetita de 8 luni si eu m-am intors la job.Am inteles ca daca unul din soti e somer celalalt mai beneficiaza de o reducere la impozit sau alte drepturi.As dori sa stiu daca este adevarat si ce alte drepturi mai avem? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 18 Noiembrie 2008
Sotul dvs poate sa beneficieze de CIC -perioada crestere si ingrijire copil pana la 2 ani - avand avantajele:
- indemnizatie 600 ron (sau incepand cu 01.01.2009 c.v. 85% din venituri 12 luni anterioare )
- si foarte important - aceasta perioada CIC se asimileaza vechime/stagii
Comparati avantajele suma somaj versus suma CIC.
Referitor beneficii la care aveti dreptul dvs ca si angajat in domeniul medical pt sot aflat in somaj - legislatie in domeniu:
OUG 17/2008; OUG 115/2004
rog precizari alti consultanti cu experienta in domeniul legisl sanitar
Din pacate, sotul meu atunci cand am nascut nu avea decat 10 luni lucrate la ultimul loc de munca si o pauza de 5 luni in cartea de munca(se incheiase alta perioada de somaj si nu a gasit de munca cu carte),desi anterior are 10 ani de munca...si din cate stiu ca sa beneficieze de CIC trebuia sa aiba ultimele12 luni lucrate.Mai poate intra in CIC in situatia actuala?
Cele 12 luni pot fi constituite din : perioada in care a lucrat plus perioada in care a beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii.
nu a avut continuitate...adica 1 an-somaj,5 luni fara somaj si loc de munca si apoi s-a angajat si a lucrat 10 luni pana la data nasterii copilului.
Totusi insist pe subiect deoarece in 1995 tatal meu a fost somer o perioada si mama o beneficiat de reducere de impozit pentru ca avea sotul somer.Ma intereseaza legea aceea...daca mai e valabila?Multumesc!
divka:
Cred ca va referiti la faptul ca daca un salariat are persoane in intretinere (si care nu au venituri) el beneficiaza de reducere de impozit (conform Codului fiscal). Luati legatura cu contabila de salarii sa va dea sa completati o declaratie cu persoanele aflate in intretinerea dvs.

Alte discuții în legătură

Intrebari despre preaviz Pinacle Pinacle Am preaviz de 20 de zile lucratoare, 8 ore pe zi. Am lucrat 7 zile, 8 ore pe zi. CCM spune 4 ore pe zi timp de 20 de zile. Nu pot dialoga cu patronul ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere motiv restrangere activitate CrisMMarin CrisMMarin Buna ziua, Azi am primit preavizul urmator: \"Va aducem la cunostinta ca incepand cu data [b]17.05.2010[/b] compartimentul unde sunteti incadrat isi ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic ismi3ismi ismi3ismi Acum sunt in CIC ,iar pe 16 sept 1009 copilul implineste 2 ani si CIC se termina.Angajatorul a desfiintat postul meu,din cauza restrangerii de ... (vezi toată discuția)