avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sot somer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sot somer

Buna ziua.Sunt salariata in domenul medical si sotul va fi somer de la 1 dec.Avem o fetita de 8 luni si eu m-am intors la job.Am inteles ca daca unul din soti e somer celalalt mai beneficiaza de o reducere la impozit sau alte drepturi.As dori sa stiu daca este adevarat si ce alte drepturi mai avem? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 18 Noiembrie 2008
Patronul i-a refuzat acest drept,adica l-a chemat la munca normal si i-a spus ca a aranjat la ITM si la fortele de munca...sunt furioasa de cata nedreptate exista.Unde as putea sa-l reclam pe patron?Se bazeaza pe lipsa de informare a oamenilor si face legea cum vrea el...i-a spus sotului meu ca CCMUNM pe anii 2007-2010 nu e valabil la el in fabrica.
Art.247 din Codul muncii dispune ca, in cazul in care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramura nu exista contract colectiv de munca, se aplica contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior. In speta, este aplicabil CCMN pe anii 2007-2010.

Puteti face sesizare catre ITM sau la Inspectia Muncii - for superior ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre preaviz Pinacle Pinacle Am preaviz de 20 de zile lucratoare, 8 ore pe zi. Am lucrat 7 zile, 8 ore pe zi. CCM spune 4 ore pe zi timp de 20 de zile. Nu pot dialoga cu patronul ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere motiv restrangere activitate CrisMMarin CrisMMarin Buna ziua, Azi am primit preavizul urmator: \"Va aducem la cunostinta ca incepand cu data [b]17.05.2010[/b] compartimentul unde sunteti incadrat isi ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic ismi3ismi ismi3ismi Acum sunt in CIC ,iar pe 16 sept 1009 copilul implineste 2 ani si CIC se termina.Angajatorul a desfiintat postul meu,din cauza restrangerii de ... (vezi toată discuția)