avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

Buna ziua.
Mama mea este beneficiara unui Certificat de Legatar, eu sunt succesorul ei legal avand de asemenea un CM eliberat. Am fost la notar pentru a solicita eliberarea unui CM Suplimentar la CM-ul initial al mamei, deoarece a aparut un bun imobil al testatorului, care nu a fost cuprins in acesta. Notarul a refuzat sa-l intocmeasca, motivand ca mama nu are drept de mostenire asupra bunurilor imobile ale testatorului, pe motiv ca ar fi acceptat doar bunurile mobile nu si cele imobile ale acestuia. Intr-adevar legatul lasat mamei are un caracter alternativ " ii testez bunurile mobile SAU imobile aflate in patrimoniul meu la data mortii". Pe de alta parte, exista un alt CM al unor mostenitori nerezervatari, in care sunt cuprinse doar bunurile imobile. In CM-ul (1980) mamei cuvantul " bunuri imobile " este taiat printr-o linie (CM-ul este completat la masina de scris si avea rubricile pretiparite). In aceasta situatie, opinia notarului este corecta? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ada48 , utilizator 22:30, 4 Martie 2012
Astept cu interes un raspuns. Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament raul89 raul89 Buna seara. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)
Testament raul89 raul89 Buna ziua In cazul unui testament autentic nul pentru vicii de forma, in care testatorul doreste ca la moartea sa , 85% din averea imobila sa fie ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor raul89 raul89 Buna seara. Un certificat de mostenitor intocmit dupa patru ani de la decesul testatorului. Legatarul, stia de existenta testamentului inca din perioada in ... (vezi toată discuția)