avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... infierea efecte restranse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

infierea efecte restranse

Daca am fost infiat cu efecte restranse in 1992, pot avea vocatie succesorala. data decesului parintelui adoptator este 2008. Stiu ca s-a modificat legea adoptiei cu OUG 251997,care a fost abrogata de L 273/2004. Multumesc
In cazul adoptiei cu efecte restranse, legatura de rudenie cu parintii naturali nu inceteaza, iar cel adoptat are vocatie la mostenirea lasata de acestia si nu fata de parintii adoptatori.
Actualmente nu mai exsista acest tip de adoptie , ci doar adoptia cu efecte depline, unde cel adoptat are vocatie dar la mostenirea parintilor adoptatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiere minor lemia50 lemia50 As dori sa stiu:un minor infiat cu acordul parintilor naturali isi pierde dreptul la mostenire dupa parintii sai naturali? Multumesc (vezi toată discuția)
Adoptie cu efecte restranse ddana1rodd ddana1rodd Buna ziua! As dori sa stiu daca o pers care acum 45 de ani a fost adoptata cu efecte restranse mai are in prezent calitatea de mostenitor a parintilor ... (vezi toată discuția)
Drept de succesiune pentru persoane infiate carmen.draganoiu@clicknet.ro carmen.draganoiu@clicknet.ro Va rog sa-mi spuneti daca o persoana infiata la varsta de 19 ani mai are drept de mostenire asupra bunurilor parintilor naturali . Va multumesc. (vezi toată discuția)