avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa plata CASS...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa plata CASS...

Buna ziua,
Am infiintat un pfa in decembrie anul trecut si nu am inregistrat-o la cas , cand pot sa o fac si cum se plateste? si ce cota ? Mentionez ca am venituri numai in luna decembrie 2011...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:37, 5 Martie 2012
CAS pentru pensie se datoreaza daca se realizeaza venituri mai mari de 8468 lei/an, venitul minim pentru asigurare este de 740 lei/luna, iar contributia minima este de 232 lei/luna.
gygy1977 a scris:

Buna ziua,
Am infiintat un pfa in decembrie anul trecut si nu am inregistrat-o la cas, cand pot sa o fac si cum se plateste? si ce cota ? Mentionez ca am venituri numai in luna decembrie 2011...
Va multumesc!


Ma refer la contributia pentru sanatate.....nu la pensie!
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
ContSters244413, utilizator
Se plateste contributia de sanatate 5,5% la venitul net (venituri-cheltuieli). Daca numai realizati si alte venituri, baza minima de calcul lunara nu poate fi mai mica decat salariul minim: 670 lei pe 2011; 700 lei pe 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa catalinalucia catalinalucia Buna, Am un pfa la care sunt si angajata ce anume trebuie sa mai platesc inafara de 16% impozit pe venitul net si contributiile la salarii. Astept un ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale daca inchei contract de colaborare cu o persoana fizica sau o asociatie lady34 lady34 ce contributii sociale trebuie platite daca sunt i.i. si inchei contract de colaborare cu pers fizica sau asociatie? (vezi toată discuția)
Administrator - pfa Georgeta_AC Georgeta_AC Buna ziua! Administratorul de la asociatia din care fac parte este angajat ca PFA. Eu sunt cenzor in cadrul asociatiei.Nu am avut niciodata tangente cu ... (vezi toată discuția)