avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fratele meu are drept la mostenire ? urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fratele meu are drept la mostenire ? urgent

Buna, locuiesc intr-un imobil care este inca pe numele bunici ,ea fiind decedata din 2000 , tatal meu a fost singurul mostenitor fiind unicul ei fiu, el a divortat de mama mea in 1997, in urma divortului eu am ramas la tata si fratele meu la mama , in 1997 bunica mea a deschis un proces pentru evacuarea din imobil a mamei. In sentina de evacuare este specificat ca fratele meu este dat ei spre crestere si educare si ca mama este obligata sa ii asigure posibilitatile de locuit ,deoarece bunica mea nu avea nici o obligatie de al ajuta moral sau material . Acum cateva luni a murit si tatal meu , si as vrea sa stiu daca fratele meu are drept la mostenire sau nu.
Cel mai recent răspuns: mioana , utilizator 10:26, 5 Martie 2012
1.trebuie dezbatute cele doua succesiuni: dupa bunica si dupa tata.
2.dvs. si fratele dvs. sunteti mostenitorii legali ai tatalui dvs., chiar daca parintii dvs. au divortat.
Da, are drept de mostenire.
In urma divortului fratele dvs. a fost doar incredintat spre crestere mamei, nu a fost tagaduita paternitatea..
doar ca eu am investit ff multi bani in locuinta in ultimi 2 ani si doar eu am locuit cu tata , asta se va lua in considerare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte din imobil bliana bliana v-as ruga sa imi raspudeti si mie la o intrebare! Problema este urmatoarea: imobilul in care locuiesc este trecut pe bunicii mei din partea tatalui. Acestia au ... (vezi toată discuția)
Mostenire AlMaria AlMaria Buna ziua, Am si eu doua intrebari si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu cate un raspuns: 1. In 1997 a decedat bunicul meu. La aceea data tocmai ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa parinte cu copii Teodor.Popescu Teodor.Popescu Buna ziua, Tatal meu a murit si pe urma lui a ramas un apartament care e co-proprietate cu mama mea. Mama tatalui a murit, iar tatal tatalui a divortat ... (vezi toată discuția)