avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara acordul sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara acordul sotului

Buna ziua,
Soacra mea a parasit domiciliul acum 2 ani si ceva si a plecat in Italia la munca(mentionez ca de atunci nu a mai fost pe acasa deloc si nici legatura cu socrul meu nu a mai tinut).Ea vrea sa divorteze la starea civila sau la notar dar nu stim daca se poate pentru ca socrul meu nu vrea sa divorteze iar daca se pune problema unui proces de divort ea nu poate veni des in tara deoarece nu isi poate lua liber de la munca.Vine in aprilie in tara si ne intrebam daca nu ar putea cumva sa ii dea o procura sotului meu ca sa o reprezinte el la porces?
Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
Kristinik30, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:43, 6 Martie 2012
In mod exceptional, prin derogare de la regula obligativitatii infatisarii personale a partilor, legea permite reprezentarea in procesul de divort dar numai in anumite situatii, prevazute expres in art. 614 CODUL DE PROCEDURA CIVILA:

- reclamantul exercita o pedeapsa privativa de libertate;
-reclamantul este impiedicat de o boala grava;
- reclamantul este pus sub interdictie;
- reclamantul are resedinta in strainatate.

In toate aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca sotu l nu este de acord si se ajunge la instanta este recomandabil sa aveti avocat intrucat altfel riscati ori sa dureze foarte mult procesul ori sa se respinga divortul de instanta.
Daca vine personal la judecata s-ar putea descurca si fara avocat.
Depinde, ca nu stim motivele de divort si probele pe care le-ar avea soacra. Momentan ea e plecata din locuinta familiala, or asta miroase a vina reclamantului, adica un divort numai bun de respins. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din vina unei parti ionescu gabriela ionescu gabriela daca divortul se incheie din vina unei parti,cealalta parte are ceva de castigat?(fara copii) (vezi toată discuția)
Divort la notar! mjc mjc Buna ziua. Care este procedura in cazul divortului la notar, in cazul in care unul dintre soti lipseste din tara la data expirarii termenului de 30 de zile? (vezi toată discuția)
Divort de comun acord...mediere? tarkan tarkan Se pune in actiune divortul de comun acord (fara copii minori si partaj). İntrebari; 1. Este obligatoriu sa se prezinte ambele parti la depunerea ... (vezi toată discuția)