Buna ziua!
sunt administratorul unei societati comerciale, am emis 9 bilete la ordin in luna noiembrie si decembrie 2011 pentru cv marfa. Le-am transmis beneficiarilor biletelor( o societate com) lipsa disponibil banca si au fost de acord.Dar ei tot le-au introdus pe circuit bancar si au fost refuzate. S-au efectuat platio cash, ultima plata fiind pe 25 feb.Astfel s-a diminuat si soldul. Pe 27 feb s-a sesizat avocata noastra ca biletele au acceptul de titlu executoriu prin ex jud.I-am comunicat agentei pe 27 cand a venit la noi la sediu ca astept sa vad cum hotaraste ex jud sa facem plata si m-am trezit pe 28 ca s-a facut plangere penala la politia economica pentru restul de plata. Am fost, am dat declaratie si maine ma prezint cu facturi , chitante, listingul de la conv telef ca am discutat cu furnizorul. Intrebarea mea pt dvs este daca politia ec avea dreptul sa inreg plangerea penala pt recuperare datorii.?? Instanta se ocupa de relatii comerciale.. doresc sa stiu daca este un abuz din partea politiei sau nu..
Va multumesc!
Da, este competenta. Politia este organul care efectueaza cercetarea penala. In urma rezultatelor obtinute intocmeste un referat pe care il trimite procurorului, iar acesta procedeaza in consecinta (fie dispune neinceperea urmaririi penale, fie dispune inceperea urmarii penale si trimite cauza in instanta).
Plangere penala
cornelia05
Buna ziua!
sunt administratorul unei societati comerciale, am emis 9 bilete la ordin in luna noiembrie si decembrie 2011 pentru cv marfa. Le-am transmis ... (vezi toată discuția)