avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Buna ziua!
sunt administratorul unei societati comerciale, am emis 9 bilete la ordin in luna noiembrie si decembrie 2011 pentru cv marfa. Le-am transmis beneficiarilor biletelor( o societate com) lipsa disponibil banca si au fost de acord.Dar ei tot le-au introdus pe circuit bancar si au fost refuzate. S-au efectuat platio cash, ultima plata fiind pe 25 feb.Astfel s-a diminuat si soldul. Pe 27 feb s-a sesizat avocata noastra ca biletele au acceptul de titlu executoriu prin ex jud.I-am comunicat agentei pe 27 cand a venit la noi la sediu ca astept sa vad cum hotaraste ex jud sa facem plata si m-am trezit pe 28 ca s-a facut plangere penala la politia economica pentru restul de plata. Am fost, am dat declaratie si maine ma prezint cu facturi , chitante, listingul de la conv telef ca am discutat cu furnizorul. Intrebarea mea pt dvs este daca politia ec avea dreptul sa inreg plangerea penala pt recuperare datorii.?? Instanta se ocupa de relatii comerciale.. doresc sa stiu daca este un abuz din partea politiei sau nu..
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: cornelia05 , utilizator 18:50, 5 Martie 2012
fiind plingere penala politia avea OBLIGATIA de a inregistra respectiva plingere. Acum ea isi desfasoara activitatea premergatoare si in functie de rezultat va incepe sau nu urmarirea penala.
Fiind probabil o acuzatie de inselaciune, tot ce trebuie sa faceti este sa dovediti ca emiterea BO s-a bazat pe incasari viitoare, care nu au mai avut loc si care au determinat lipsa disponibilului. In fapt, lipsa intentiei de a insela este cea care va determina emiterea unui NUP.
Fiind insa si o problema mai tehnica - probatoriul este putin mai complex; aveti aspecte juridice+economice+contabile - ar fi bine sa aveti si un avocat cu experienta in domeniu ca sa va poata ghida in administrarea probatoriului.
dar nu aveam in intentie inselaciunea , intrucat s-a facut plata consistenta si pe 25 feb 2012.
multumesc oricum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala cornelia05 cornelia05 Buna ziua! sunt administratorul unei societati comerciale, am emis 9 bilete la ordin in luna noiembrie si decembrie 2011 pentru cv marfa. Le-am transmis ... (vezi toată discuția)
Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Plangere penala? alinaval alinaval Buna ziua,in 2008 ne-am casatorit,in 2012 am divortat(partaj la notar in 2013,noi ne-am certat si impacat de cateva ori de cand ne-am cunoscut si pana in ... (vezi toată discuția)