avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura deschidere succesiune

Cu stima pentru toata lumea prezenta pe forum
Problema mea este , zic eu ,una simpla, pentru care insa nu am raspuns.

Situatie: Sot , Sotie, fara copii .Proprietate comuna = o casa.

sotia moare, sotul din neglijenta (este f batran dealtminteri) nu deschide succesiune.

Cum trebuie procedat , mai pe romaneste pe unde trebuie umblat si cu ce acte , pentru stabilirea succesiunii.

Cu multumiri anticipate pentru posibilele raspunsuri
Daca sora ta nu a mai avut copii, soti, intr-adevar esti ingura mostenitoare. Trebuie sa te prezinti la notar cu actele de propreitate al apartamentului, cu certificatul tau de nastere, cu cel al mamei, cu sentinta de divort a mamei, cu certificatul de deces al acesteia si al surorii (+ certificatul de nastere al acesteia), certificat de rol fiscal... Cat despre taxe, acestea sunt in functie de valoarea acestuia, valoare care de obicei se pune la minim, conform grilelor noatriale.

>
>Mama mea a decedat in 2004 noiembrie.
>Eu sunt prime ei fiica. A mai avut o sora care a rezultat din a doua casatorie a mamei. Din pacate aceasta sora a decedat in 1998. Eu inpreuna cu mama si sora mea am locuit impreuna in acest apartament care e proprietate personala. Apartamentul e pe numele mamei mele acutal decedata. Eu port numele tatalui meu, diferit de al mamei care si-a reluat numele tatalui ei dupa divort. Eu am ramas singura mostenitoare. M-ar interesa ce acte imi trebuie pt. a trece apartamentul pe numele meu, procedurile de urmat si costul aproximativ al intregii proceduri.
>Trebuie sa schimb contractele de la lumina , telefon, cablu, pe numele meu si nu stiu cum trebuiue procedat ? Cu multa stima si multumiri anticipate !!
>>


>sot,sotie si 4 copii.sotul moare in 1993.cei 4 copii pot deschide procedura de succesiune?in casa locuieste una dintre fete si sotia.Ce acte sunt necesare?
>va multumesc!
>
>>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru o succesiune alex333 alex333 Care sunt actele necesare la judecatorie pentru a face o succesiune? (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune de catre nepoata de sora ionescucarmen ionescucarmen buna seara. un frate C. si o sora M. au decedat. ambii au fost casatoriti. doar sora M. are doi copiii. Sotia fratelui a decedat prima in 1987 iar fratele M. ... (vezi toată discuția)