avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cerere de revizuire si cerere de suspendare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cerere de revizuire si cerere de suspendare

S#-ount intr-o situatie dificila ,ca sa nu zic disperata.In urma unei decizii a curtii de apel am fost reangajat sau reintegrat in functia publica detinuta anterior pentru ca dupa o zi sa fiu din nou dat afara.Am formulat cerere de suspendare care mi-a fost respinsa.Pe 20 martie se judeca cererea de revizuire la decizia curtii de apel.Acum astept sa formulez recurs la incheierea de la cererea de suspendare care e posibil sa se judece cam in aceeasi perioada cu revizuirea.Intrebarea mea este:daca se respinge cererea de revizuire formulata de institutia din care am fost dat afara si in acelasi timp se respinge si recursul la suspendare mai pot fi #-o#-oreintegrat in functia publica detinuta anterior? reintegrarea este acelasi lucru cu reangajarea?Multumesc frumos!#-0
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:43, 7 Martie 2012
Eu nu vad legatura dintre cererea de revizuire si cererea de suspendare. Exista doua acte admninistrative distincte de eliberare din functia publica.

Deci: ati fost disponibilizat, ati atacat decizia de eliberare din functie, ati castigat irevocabil iar institutia a atacat cu cerere de revizuire decizia curtii de apel, presupun. In privinta cererii de revizuire nu trebuie sa va faceti probleme. Cererile de revizuire sunt admise extrem de rar si numai daca exista motive, cele prevazute de Codul de procedura civila, fireste.

Urmare hotararii instantei ati fost reintegrat in functia publica detinuta si, dupa o zi, eliberat din nou din functie, printr-un alt act administrativ. Ati atacat si acest act administrativ - de fapt ati solicitat suspendarea executarii lui. Cererea a fost respinsa si ati formulat recurs.

Pana aici este clar, nu este nicio legatura intre cererea de revizuire si cererea de suspendare. Cererea de revizuire va fi respinsa, insa asta nu mai prezinta importanta acum. Nu mai conteaza solutia instantei intrucat ati fost din nou eliberat din functia publica, printr-un alt act administrativ. Asupra acestei chestiuni trebuie sa va concentrati, nu asupra vechiului litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac si sesizarea forurilor superioare (csm) cristian.turturean cristian.turturean Buna ziua. Va rog frumos sa aveti amabilitatea de a ma ajuta cu un sfat privind rezolvarea in favoarea mea a unei spete. La data 09/02/2012 am depus la ... (vezi toată discuția)
Suspendare act administrativ mitrush mitrush In luna ianuarie a.c. am fost reintegrat in urma unei decizii a Curtii de Apel ,in functia publica detinuta anterior.Am fost angajat o luna pentru ca in ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ LOREDANITA LOREDANITA Buna ziua, Un ordin al prefectului a fost atacat la instanta de contencios administrativ. Anterior formulari cererii in anularea acestui act administrativ, ... (vezi toată discuția)