avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... SUSPENDARE EXECUTARE ACT ADMINISTRATIV
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

SUSPENDARE EXECUTARE ACT ADMINISTRATIV

Buna ziua,
Un ordin al prefectului a fost atacat la instanta de contencios administrativ.
Anterior formulari cererii in anularea acestui act administrativ, s-a formulat prin cerere separata solicitarea de suspendare a executarii, cerere ce a fost admisa cu mentiunea pana la solutionarea pe fond a cauzei.
Dupa aceea s-a judecat si cererea de anulare a ordinului, decizia instantei fiind ca se respinge cererea si ordinul nu se anuleaza.
Recursul formulat impotriva acestei decizii, suspenda executarea hotararii atacate sau suspenda si executarea ordinului?
Eu inteleg ca suspendarea executarii actului a fost admisa numai pana la solutionarea pe fond.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 22 Septembrie 2012
recursul nu suspenda executarea
Multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca nu suspenda executarea ordinului prefectului?
Legea Contenciosului administrativ spune ca recursul suspenda executarea, dar eu inteleg ca suspenda executarea hotararii atacate, deoarece suspendarea executarii actului administrativ este dispusa doar pana la solutionarea pe fond, lucru ce s-a intamplat si ordinul nu a fost anulat.
Asta cu toate ca, in acest caz special, mai avem o prevedere speciala si de exceptie in Legea nr. 215/2001 - republicata, care spune ca hotararea primei instante este definitiva si irevocabila, iar eu inteleg ca nu ar mai exista drept la recurs. Acest lucru este precizat si de o Decizie a Curtii Constitutionale emisa in anul 2008 cu numarul 239.
Recursul nu suspenda si executarea ordinului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare instanta de fond - curtea de a pel virgild virgild Am contestat in instanta, in baza Legii nr. 554/2004, actul admnistrativ de eliberare din functie in baza oug nr 37/2009. Instanta a respins cererea de ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ: vă rog să mă lămuriți în privința art. 14 alin. (4) maka67 maka67 Buna ziua, As dori sa va intreb daca la art.14 alin.(4) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, mentiunea \" Recursul nu este suspensiv de ... (vezi toată discuția)
Dacã actiunea a fost admisa pe fond, recursul impotriva hotararii de suspendare a executarii mai are obiect? bodean bodean Am deschis o acțiune in contencios admin. Privind anulare act administrativ de eliberare din funcție. In prima etapa am obținut suspendarea ... (vezi toată discuția)