avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o mamica doreste sa se intoarca la munca mai devreme ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o mamica doreste sa se intoarca la munca mai devreme de 2 ani

Buna ziua! Am un caz:o mamica doreste sa se intoarca la munca mai inainte de implinirea celor 2 ani de concediu de crestere copil(CIC-ul dureaza:05.09.2010-07.06.2012).Intrebari:cat i se acorda ca compensatie ca vine la munca?,salariul i se acorda integral(ca un salariat normal) ?, ce acte se intocmesc pentru aceasta situatie? si care este nr.legii sau oug. in vigoare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 30 Martie 2012
1. Stimulentul de insertie este in valoare de 100 lei, potrivit OUG nr.148/2005

2. La revenirea din CCC salariatul va primi salariul integral, chiar daca primeste acest stimulent de insertie ....

3. Salariata va face o cerere de reluare a activitatii , in baza careia angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii.

4. art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Multumesc pentru raspuns! Mai 2 intrebari : cine da acest stimulent si cum il inregistrez in contabilitate.Multumesc!
Stimulentul de insertie il acorda statul si nu se inregistreaza in contabilitatea dvs ...
o intrebare... exista stimulent pt.copii nascuti inainte de 01.01.2011, si daca DA, cat reprezinta?
Valoarea acelui stimulent este prevazuta de OUG nr.148/2005 si este de 100 lei.

OUG nr.148/2005, art.3 (4) : Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prevazut la alin. (1) este de 100 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere de cic MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea Este necesar ca, pentru revenirea la lucru, dupa expirarea perioadei aferente CIC, sa notifici in scris pe angajator? Daca trebuie facut acest lucru, cu cat ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la locul de munca dupa 1 an de nasterea copilului mama2013 mama2013 Este obligat angajatorul ca sa ma angajeze inapoi dupa 1 an de nasterea copilului daca am ales acest pachet? Ce pot sa fac daca nu vrea? (vezi toată discuția)
Revenire din cic mai devreme de 1 an mikymirror mikymirror Buna ziua. Pe data de 14 octombrie 2011 am nascut si am optat pentru CIC de un an, avand posibilitatea de a ma intoarce la serviciu mai devreme de un 1an ... (vezi toată discuția)