avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

Am cumparat o masina noua in 2010 si am platit taxa de poluare.se poate recupera ceva din aceasta?Cei de la fisc spun ca nu am nimic de primit deoarece dupa noul calcul taxa pe care ar trebui s-o platesc e mai mare:(:(
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 01:03, 19 Aprilie 2012
da , cu actiune in instanta se recupereaza suma achitata integral
as fi preferat o varianta amiabila:-/
Din nefericire varianta amiabila este exclusa. Administratia Finantelor Publice nu dispun de o baza legala care sa le permita returnarea sumei. Puteti primi suma inapoi doar daca duceti inapoi in original chitanta cu care ati platit taxa (ceea ce inseamna ca, de fapt, nu ati inmatriculat masina). De aceea singura modalitate de a reprimi banii ar fi sa deschideti actiunea.
Procedura judiciara nu reprezinta o problema, trebuie doar sa intelegeti ca durata procesului poate ajunge si la 1 an. Instantele sunt supraaglomerate cu aceste cereri. Termenele sunt extrem de lungi. Am vazut la Tribunalul Sibiu ca, pentru dosarele inregistrate in luna 03, primul termen a fost stabilit pentru 09.
Buna seara !
Zilele acestea am achizitionat o masina SH adusa din Germania si maine trebuie sa merg la Finante sa achit taxa de prima inmatriculare care nu este chiar mica 6200 lei.
Cunosc situatii in care diverse persoane au obtinut in instanta decizii favorabile recuperandu-si banii (dar asta anul trecut)
Intrebarea ar fi daca anul acesta se mai pot introduce actiuni pt recuperarea taxei auto avand in vedere legislatia nou aparuta?
Multumesc anticipat !
Da, se poate recupera fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare platita in 2011 mai este valabila? LILI25 LILI25 Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare flori73 flori73 Buna ziua.Am facut cerere de chemare in judecata a Ministerului Administaratiei Publice.Am cerut sa se judece in lipsa.Am trimis si completare la cererea de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto la vanzarea autoturismului in romania tavy2008 tavy2008 Buna ziua asi dori sa stiu urmatorul lucru. Am inmatriculat masina in 2010 in toamna dupa care am depus o cerere la finante unde sa calculat diferenta dintre ... (vezi toată discuția)