avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politia refuza sa dezvaluie identitatea autorilor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politia refuza sa dezvaluie identitatea autorilor faptelor (invinuiti)

Buna ziua
Am o ruda care a fost lovita in plina zi, in plina strada, de doi agenti de paza care apoi, dupa ce politia a fost chemata la fata locului, au fost identificati de agentul de politie. Acesta i-a spus victimei ca nu ii poate dezvalui identitatea faptuitorilor (persoanelor care l-au lovit) pentru ca acestea ar fi protejate de nu-stiu-ce lege. Ruda mea a fost chemata la politia locala pt a depune plangere etc. dar i s-a refuzat in continuare dezvaluirea identitatii atacatorilor, care si ei au fost la politie pt declaratii detaliate.
Intrebarea mea este- cum sa depuna victima plangere prealabila daca i se ascunde identitatea faptuitorilor ?? Ce drepturi poate invoca politiei pt a obtine aceste date? Sau ce sa faca mai departe? De ce sunt protejati infractorii si nu victimele??

Va rog ajutati-ma.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: bendis2 , utilizator 13:37, 8 Martie 2012
In cazul relatat de dvs. nu este protejat nimeni. Ruda dvs. relateaza in plangere ceea ce stie, ceea ce cunoaste, ceea ce s-a intamplat. Nu i se va aduce la cunostinta datele personale (nume, prenume etc.) ale persoanelor reclamate deoarece chiar nu este nevoie. Si daca i-ar spune ca se numesc Ixulescu poate sa verifice legal aceasta precizare? Nu. Dansa relateaza ceea ce stie, urmand ca organul de cercetare sa verifice si sa dispuna.
Nu cred ca exista temei legal pentru a afla numele persoanelor respective.
Si eu sunt de parere ca legea este impartiala.
sa depuna plangere cu autor necunoscut dar sa precizeze imprejurarile unde s-a savarsit fapta iar cel ce-i va fi repartizat dosarul va afla numele.
ar fi bine sa scoata si certificat medico legal.
Faptuitorii sunt identificati dar el vrea sa stie numele lor.
Deci,plangerea penala pare sa fie facuta.
Da, si-a scos certificat medico-legal, a depus plangerea prealabila la politie si i s-a comunicat numele de familie al faptuitorilor pt a-i putea indica in plangere, precum si nr de dosar penal (?) cazul aflandu-se in faza de cercetare.
Stiti cumva daca exista un portal electronic asemanator celor pr dosarele aflare in stare de judecata pt a putea urmari in ce faza este dosarul inceput de politie?

Multumesc din nou.

Alte discuții în legătură

Agresiune passerotto passerotto Buna ziua.acum 10 zile am fost agresata de o persoana care a fost identificata.am facut plangere la politie unde m-am prezentat cu certificatul medico ... (vezi toată discuția)
Plangere penala czs czs Buna ziua doresc sa intreb care este modalitatea de a face o plangere penala? Plangerea penala se face la Parchet sau la Politie? Mai exact ,fostul meu ... (vezi toată discuția)
Talharie fanio fanio an seara de 24 decembrie mam antors ampreuna cu sotul meu si cei 4 copii cu varstele cuprinse antre 6 si11ani de la niste prieteni neam antalnit cu 4 indivizi ... (vezi toată discuția)