avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politia refuza sa dezvaluie identitatea autorilor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politia refuza sa dezvaluie identitatea autorilor faptelor (invinuiti)

Buna ziua
Am o ruda care a fost lovita in plina zi, in plina strada, de doi agenti de paza care apoi, dupa ce politia a fost chemata la fata locului, au fost identificati de agentul de politie. Acesta i-a spus victimei ca nu ii poate dezvalui identitatea faptuitorilor (persoanelor care l-au lovit) pentru ca acestea ar fi protejate de nu-stiu-ce lege. Ruda mea a fost chemata la politia locala pt a depune plangere etc. dar i s-a refuzat in continuare dezvaluirea identitatii atacatorilor, care si ei au fost la politie pt declaratii detaliate.
Intrebarea mea este- cum sa depuna victima plangere prealabila daca i se ascunde identitatea faptuitorilor ?? Ce drepturi poate invoca politiei pt a obtine aceste date? Sau ce sa faca mai departe? De ce sunt protejati infractorii si nu victimele??

Va rog ajutati-ma.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: bendis2 , utilizator 13:37, 8 Martie 2012
Nu exista un asemenea portal pentru faza de urmarire penala.
Nu, pentru dosarele de urmarire penala nu exista asta.
Va multumesc pt mesaje.
O saptamana buna tuturor :)
Nu ne-ati spus daca ati facut plangerea penala.
Ati primit nr. de inregistrare? Fiind vorba de o zona rurala sa nu fie cumva alte invarteli ...

Daca domnul ofiter nu vrea sa va comunice numele lor, solicitati parchetului stadiul dosarului precum si masurile luate impotriva lor, s-ar putea sa le scape numele.

Daca nu ... cereti-le direct numele, vedeti ce vor zice.

Daca nu ... veniti cu o cerere de studiere dosar, si are sa aflati numele

Daca nu...asteptati pana cand se termina dosarul.

Dar normal ar trebui cand cereti stadiul dosarului de la politie/parchet, sa va spuna

In urma sesizarii dvs. din data de 1.1.2001 s-a inceput urmarirea peanala fata de faptuitorul xuser pt. art. 180 lit 2.
Da, a facut plangere prealabila la politia locala. Si a primit "verbal" numele de fam. ale faptuitorilor, precum si nr de dosar. Speram sa se termine cum trebuie acest dosar, adica asa cum spune legea...

Multumesc pt mesaj si o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune passerotto passerotto Buna ziua.acum 10 zile am fost agresata de o persoana care a fost identificata.am facut plangere la politie unde m-am prezentat cu certificatul medico ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni cuppy cuppy salut,saptamana trecuta marti am accidentat o persoana la trecea de pietoni nesemaforizata.victima are ambele maini fracturate de la incheietura(una cu atela ... (vezi toată discuția)
Plangere penala czs czs Buna ziua doresc sa intreb care este modalitatea de a face o plangere penala? Plangerea penala se face la Parchet sau la Politie? Mai exact ,fostul meu ... (vezi toată discuția)