avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Concursul de admitere la INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Concursul de admitere la INM 2012

Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament logic.Si apropo oare se da si limba straina?va multumesc anticipat si asteptam orice informatie sau sfat
Cel mai recent răspuns: Katalin_Dalma , utilizator 21:00, 11 Aprilie 2012
Buna ziua,

Ar fi bine daca ati posta aceasta intrebare intr-unul din topicurile deschise deja in acest forum si pe care le gasiti la adresele de mai jos:

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

Discutiile sunt interesante si cred ca veti gasi informatiile de care Dvs. aveti nevoie.
Va multumim.
Udroiu la Penal si Boroi la Civil.ei sunt formatorii.Grile se gasesc pe site-ul INM-ului,grile care s-au dat anii precedenti.dar cel mai benefic ar fi sa cumparati cartile de grile(de aceeasi autori).anul acesta nu o sa se dea limba straina,insa exista pe inm o hotarare a consiliului stiintific care contine modificarile de anul acesta in privina examenului de la inm,modificari consistente.Restul e poezie....;)
Va multumesc frumos pentru raspunsul d.voastra.
Daca nu va deranjeaza as dori sa va mai intreb
-daca tematica va fi aceeasi cu cea de anul trecut sau se va publica mai tarziu
-perioada de inscriere aveti idee cand va fi
-se va da examen din noile coduri sau din cele vechi
In speranta ca nu v-am deranjat prea mult va multumesc pentru ajutorul acordat!
ionela1984 a scris:

Va multumesc frumos pentru raspunsul d.voastra.
Daca nu va deranjeaza as dori sa va mai intreb
-daca tematica va fi aceeasi cu cea de anul trecut sau se va publica mai tarziu
-perioada de inscriere aveti idee cand va fi
-se va da examen din noile coduri sau din cele vechi
In speranta ca nu v-am deranjat prea mult va multumesc pentru ajutorul acordat!


Despre admiterea la INM 2012:
[ link extern ]
Anul trecut perioada de inscriere a fost 24 iunie-15 iulie. Anul acesta inscrierile se vor face cam in aceeasi perioada.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
luiza2008, utilizator
1.In privinta tematicii,este cam aceeasi in fiecare an ,se mai adauga sau se mai scoate 1,2 subiecte(deci cu incredere invatati dupa cea de anul trecut)24 iunie-data publicarii examenului,cu tot ce presupune el...(ptr. anul 2011)
2.perioada de inscriere:25 iunie-15 iulie(tot ptr.2011)
3.In privina ``noilor coduri``;este un singur cod modificat si in vigoare si anume codul civil.
-codul de procedura civila urmeaza sa intre in vigoare din vara
-codul de procedura penala si codul penal este acelasi cu cel de anul trecut.(intr-adevar codul de procedura civila,codul de procedura penala si codul penal cuprind modificarile aduse prin legea 202/2010,asa ca aveti grija cum cumparati cartile)

In privinta penalului e clara treaba,o sa se dea de pe cel de anul trecut (sa aibe modificarile aduse prin legea 202/2010)
In privinta codului de procedura civila cred ca o sa se dea tot de pe cel de anul trecut(sa aibe moficarile aduse prin legea 202/2010),chiar daca se zice ca examenul o sa se dea pe legea in vigoare ,iar codul de procedura civila o sa se modifice din vara.Este diferenta de timp prea mica intre momentul modificarii si momentul de sustinere a examenului.
Iar in privinta codului civil desi eram ferm convins ca se va da de pe cel nou(intrat in vigoare la 1 octombrie 2011)acum nu mai sunt atat de sigur ptr ca am inteles ca ar exista un comunicat care prevede ca la examenul de inm 2012 la civil (nu procesual),se va urmarii tot codul civil vechi,in afara de institutia actului juridic civil(care se va da,de pe noul cod civil in vigoare),motivandu-se ca studentii nu au avut la dispozitie manuale de pe noul cod civil in vigoare.Subliniez ca nu am vazut comunicatul,sa ma edific chiar eu
Deci:puteti cu incredere sa va apucati de penal,procedura civila(sunt cele de anul trecut),iar la civilul in vigoare mai asteptati pana se stie sigur,oricum aveti ceva de staruit pe cele doua ;)

Sper ca v-am lamurit.De-acum........multa rabdare.Bafta!

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 20011 iuliacrissy iuliacrissy Buna ziua! As avea nevoie de niste informatii privind examenul de admitere in INM(Magsitaratura).Eu sunt din Cluj si am inteles ca difera un pic ceea ce cere ... (vezi toată discuția)