Am fost mandatata de o persoana sa o reprezint in dezbaterea unei succesiuni, sa obtin dreptul sau de coproprietate si sa vand cota obtinuta, altei persoane. S-a facut la notar o procura speciala pt dezbaterea mostenirii si vinderea cotei pentru o suma de bani pe care persoana a incasat-o.
1. Ce se intampla daca persoana care mi-a facut procura decedeaza? Cumparatorul cotei mai poate obtine dreptul dupa dezbaterea succesiunii, avand in vedere faptul ca platit suma de bani, corespunzatoare cotei?
2. Cat timp e valabila procura? Succesiunea se va dezbate in instanta, fiind mai multi mostenitori care nu se inteleg si cu siguranta va dura un timp procesul. Procura imi va acoperii perioada de judecata?
3. Dupa dezbaterea succesiunii pot vinde cota asa cum prevede procura sau trebuie intai facuta si iesirea din indiviziune?
MULTUMESC.
Mandatul dvs.ramjane valabil dupa moartea mandantului pana ce mostenitorii acestuia il pot revoca . Daca il revoca nu mai aveti nici un drept de reprezentare . Cumparatorul cotei poate actiona in judecata pe mostenitori pentru a se recunoaste vanzarea mai ales ca a platit pretul si ca acel bun nu mai face parte din masa succesorala pentrui a putea fi impartit intre mostenitori. Angajati avocat (cumparatorul)