avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copil minor

Buna ziua!
Am 33 ani,casatorita de 5 ani si cu o fetita de 4.Sotul meu a parasit domiciliul dupa nasterea fetitei si nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului.De 3 ori pe an trece sa vada fetita.Deoarece nu este posibil sa ne impacam,doresc sa divortez,lucru cu care el sigur nu este de acord.Ce pasi trebuie sa urmez si aproximativ ce ar insemna asta din punct de vedere financiar?
Daca doriti sa divortati intentati actiune in contra lui, solicitati divortul din culpa comuna (civilizat), sa se stabileasca la dvs, locuinta minorului ,obligarea paratului la pensie pentru minor, autoritatea parinteasca sa se exercite de ambii parinti.Apelati la un avocat , onorariile difera(in jud de 1000 lei).Veti audia martori , se va efectua ancheta sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia copilului IlieGeorgiana IlieGeorgiana Buna ziua, Sotul meu a parasit domiciliul in anul 2005 si a plecat in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat o fetita, care acum are varsta de 11 ani, sotul ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului de catre tata geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Bunaziua, as dori un raspuns referitor la custodia fetitei de 3 ani, dupa divort Mama in timpul cand eram plecat la munca in strainatate a luat fetita si sa ... (vezi toată discuția)