avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor...CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor...CM

buna ziua!
Lucrez la un magazin si zilele astea gasind un loc mai bun de munca, mi-am inaintat demisia, ce se poate intampla daca nu am introdus mai inatai preavizul?
mentionez ca in contractul meu de munca, nu este trecut nimic referitor la preaviz in cazul in care vreau sa bag demisia.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:52, 16 Noiembrie 2008
Salariatul poate decide unilateral încetarea contractului individual de muncă, prin demisie, fără a fi obligat să motiveze gestul său.
Demisia presupune o notificare scrisă de salariat care se comunică angajatorului cu 15 zile calendaristice înainte de încetarea activităţii pentru salariaţii cu funcţii de execuţie şi cu 30 de zile calendaristice înainte pentru salariaţii cu funcţii de conducere (dacă în contractul individual de muncă sau în contractul colectiv de muncă nu se prevăd termene mai scurte).
Prin urmare, angajatorul are urmatoarele posibilitati :
1. este de acord cu incetarea c.i.m. prin demisie cu preaviz (art.79 alin.1 C.mun.)
2. este de acord cu incetarea c.i.m. prin demisie fara preaviz (art.79 alin.7 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie andrea 31 andrea 31 demisie , codul muncii, informatii (vezi toată discuția)
Demisie aura19731991 aura19731991 buna ziua.sint angajata de 3 luni la o firma .dar doresc sa plec in alta parte.cum procedez?trebuie sa bag preaviz sau sa imi scriu demisia? (vezi toată discuția)
Demisie Vio5 Vio5 Care sunt pasii de urmat pentru angajator in cazul in care un angajat isi da demisia? (vezi toată discuția)