avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decont conform referat de necesitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decont conform referat de necesitate

Buna seara, va rog ajutati-ma cu o lamurire ,poate pare hilara dar nu mai vad iesire :blink2: de 3 ore. Am eliberat din casierie suma de 200 de ron pe baza referat de necesitate -am operat in registrul de casa la plati in aceiasi zi,dupa cateva zile mi-au sosit bonurile aferente sumei eliberate in referat dar au totalizat 230 ron, am dat diferenta de 30 de roni iar in registrul de casa am operat suma de 230 ron. E ok?!!!! Practic eu am scazut de doua ori?! Acum nu imi iese recapitulatia lunara fix cu 200 de lei.(total incasari sa dea la fel cu sumele adunate din depuneri bancare,facturi achitate,salarii, cheltuieli administrative plus sold casa la 29.02.2012) In speranta ca nu v-am zapacit multumesc anticipat pentru raspuns .
PS: am mai scris aceasta intrebare pe inca doua topice ,rog un moderator sa stearga postul din topicul de comunitate si imi cer scuze .:">
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 15:13, 6 Martie 2012
faceati o dispozitie de plata catre casierie de 30 ron,diferenta in plus fata de avansul acordat,si rezolvati simplu problema,
Buna dimineata,

@CRINA1 a scris:
[...]am dat diferenta de 30 de roni iar in registrul de casa am operat suma de 230 ron. E ok?!!!!

Nu, nu este ok.
Daca aveti posibilitatea refaceti Registrul de casa de la data cand ati facut a doua plata, cea de 30 lei si pe care ati inregistrat-o cu 230 lei. Dvs. trebuia sa operati in Registrul de casa numai suma de 30 de lei, ceea ce a depasit ca suma valoarea avansului acordat. Cei 200 de lei pe care i-ati acordat ca avans se justificau cu documentele anexate la decont, iar diferenta de 30 de lei era de plata (cum dealtfel ati si procedat, numai ca intr-adevar cu operatiunea pe care ati inregistrat-o v-ati diminuat scriptic soldul numerarului cu 200 lei, Dvs. faptic avand acei bani in casierie).

Daca nu mai puteti reface Registrul de casa, inregistrati la zi reglarea soldului Registrului de casa cu nota contabila, pe care trebuie sa aveti grija sa o operati si in Registru, pentru ca soldul final sa reflecte realitatea, adica existenta fizica a numerarului in casieria societatii.

@dana666
In topic se pune problema unei inregistrari (plati) eronate (duble) in Registrul de casa.
Va multumesc frumos , asa ma gandeam si eu ,ca este o greseala ,da intr-adevar este vorba doar de operarea dubla in registrul de casa . Dar am o mica problema, am incercat sa fac cheia de control si nu imi iese .total incasari imi ies mai mult cu 200 de lei fata de depuneri bancare+facturi achitate+cheltuieli administrative+salarii+sold casa. Nu inteleg de ce: daca nu scad referatul de necesitate am aceasta problema,

Multumesc frumos, am rezolvat am adaugat la soldul final cei 200 roni.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare casa dida5801 dida5801 Buna ziua, as dori ca cineva sa ma sfatuiasca in urmatoarea problema: casierul/administratorul unei As de propietari la intocmirea borderoului din perioada ... (vezi toată discuția)
Sold casa asociatie de proprietari cata2472 cata2472 Buna seara. Vreau sa verific soldul de casa la o asociatie de proprietari. Va rog sa-mi spuneti daca procedez corect. Fd. rulment+Fd reparatii - Depozit ... (vezi toată discuția)
Am un sold foarte mare la registrul de casă pentru luna septembrie. aș vrea sa ma duc cu ridicările de numerar din bancă din septembrie pe luna octombrie, pot să fac acest lucru? ionela11 ionela11 Buna ziua, Am in luna septembrie un sold foarte mare la registru de casa. As vrea sa ma duc cu ridicarile de numerar din banca in luna septembrie pe luna ... (vezi toată discuția)