avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sistem supraveghere parti comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sistem supraveghere parti comune

S-a achizitionat in numele asociatiei de proprietari și s-a montat un sistem de supraveghere de conducerea asociației In partile comune respectiv hol parter si lift
Aceasta s-a facut fara nicio hotarare a asociatiei de proprietari. Mai mult de cat atat consider ca achizitionarea unui sistem de supraveghere trebuia facut cu acordul exclusiv al tuturor proprietarilor, pentru ca nicio majoritate si nicio lege nu poate obliga intr-un stat de drept un cetatean sa devina proprietar a ceva ce nu doreste.
Consider ca este ilegala actiunea reprezentantilor asociatilor, un abuz prin faptul ca s-au folosit fondurile asociației, fara acordul proprietarilor, s-a montat pe domeniu privat (spatiu comun cote indivize) si se consuma energie electrica din partile comune ale asociatiei.
Am solicitat conf. art. 10 ecplicatii si documente. Am fost refuzat. Am sesizat comisia de cenzori, care mentioneaza ca totul este legal.
Doresc sa stiu cui sa ma adreseze cu privire la aceste abuzuri.
De asemenea cui trebuie sa ma adresez cu privire la un control financiar al asociatiei de proprietari?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
rlau_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:53, 20 Octombrie 2012
Vreau sa spun ca in afara de cheltuielile curente si reparatii ocazionale restul trebuie aprobat de Adunarea Generala care aproba bugetul necesar investitiilor,reparatiilor mari si cheltuielilor curente comitetul executiv trebuie sa aduca la indeplinire hotararile acesteia. Altfel ce facem? Si la bloc o mana de oameni preiau puterea si fac ce doresc cu fondurile,veniturile etc? Din pacate asa se intampla in aceasta tara unde de la micul "presedinte"de bloc pana la cei mari abuzeaza de puterea pe care si-o atribuie la un moment dat! Oare de ce nu ii mai poti scoate din functiile acestea?
Daca sunteti proprietara unui apartament aveti posibilitatea sa candidati pentru functia de presedinte sau membra in comitetul executiv.
Este simplu si la indemana oricarui proprietar sa participe la conducerea asociatiei de proprietari si este o mare deoasebire fata de cei care detin "puterea" in aceasta tara. La nivel de tara accesul pe listele de candidati la putere se face prin partidele politice sau ca independenti cu sute de mii de semnaturi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistem de supraveghere video ContSters61266 ContSters61266 in ultima sedinta a adunarii generale, presedintele a adus pe ordinea de zi si propunerea de a fi montat un sistem de supraveghere video la intrarea in scara, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua o întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare dorim sa montam 3 camere video la bloc la intrare2 și una în lift(acte de vandalism se petrec).Care este ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru instalare camera video scara blocului cospreda cospreda Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e ... (vezi toată discuția)