am o propunere de angajare pe o perioada determinata ,acest post este aparut in urma suspendarii titularului acesta fiind retinut de politie de mai bine de 6luni,inca nu se stie ce sentinta va primi,dupa cat timp acest post va deveni disponibil pentru angajare pe o perioada nedeterminata?mentionez ca nu am solicitat eu postul ,seful serviciului respectiv mi-a facut propunerea,va multumesc!
Art. 61 Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
......
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
.....
Asadar, daca este arestat pentru o perioada mai mare de 30 de zile atunci angajatorul este indreptatit sa-l concedieze....dupa aceasta perioada se poate face o angajare pe durata determinata ..
In cazul in care concedierea intervine pentru unul dintre motivele prevazute la art. 61 lit. b C.mun., angajatorul are obligatia de a emite decizia de concediere in termen de 30 de zile calendaristice de la data constatarii cauzei concedierii.