avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere pt. arest preventiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere pt. arest preventiv

Un salariat a fost arestat preventiv pentru 29 zile, apoi i s-a prelungit arestul cu 30 zile (pana pe 22.05), iar de pe 17.05 s-a hotarat mentinerea arestului si nu a facut recurs. Care este termenul limita pt. a-l concedia pt. motive care tin de persoana salariatului (art.61, pct.b - arest pt. o perioada mai mare de 30 zile), tinand cont ca decizia de concediere se emite in 30 zile de la data constatarii cauzei concedierii. Precizez ca aceste sentinte le-am aflat de pe portalul instantelor, neprimind raspuns de la parchet.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 21 Mai 2013
Buna ziua,
De la data cand primul judecator a decis arestarea preventiva incep sa curga cele 30 de zile.
Va sfatuiesc sa va adresati parchetului cu o noua cerere sau sa va duceti la instanta si sa solicitati un certificat de grefa privind dosarele sale ca sa aveti acoperirea legala.
av. Gabriel Kein Kiritescu
Concedierea in baza art.61 lit.b C.mun. nu este obligatorie, ci facultativa. Potrivit art. 50 lit. g) C. muncii, cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala, este si unul de suspendare de drept a contractului.

Termenul de 30 de zile incepe sa curga de la data constatarii cauzei concedierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30 de zile - termen imperativ? Radu9 Radu9 Potrivit art. 62, alin. 1 din Codul muncii, în cazul în care concedierea intervine pentru arestul preventiv al angajatului pe o perioadă mai mare de 30 de ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cand ai un salariat cercetat penal??? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu am un salariat care e cercetat penal... am fost anuntati de avocata dansului ca este cercetat si ca este sub arest, eu la randul meu i-am suspendat cim 30 de ... (vezi toată discuția)
Angajare peroada determinata buflea buflea am o propunere de angajare pe o perioada determinata ,acest post este aparut in urma suspendarii titularului acesta fiind retinut de politie de mai bine de ... (vezi toată discuția)