avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 30 de zile - termen imperativ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

30 de zile - termen imperativ?

Potrivit art. 62, alin. 1 din Codul muncii, în cazul în care concedierea intervine pentru arestul preventiv al angajatului pe o perioadă mai mare de 30 de zile, angajatorul are obligația de a emite decizia de concediere în termen de 30 de zile calendaristice de la data constatării cauzei concedierii.

Emiterea unei decizii la mai mult de 30 de zile atrage nulitatea acesteia (chiar dacă la momentul respectiv angajatul se afla încă în arest)?

Constatarea cauzei concedierii, în această situație, se prezumă că se cunoaște din prima zi de arest sau se referă la data efectivă la care angajatorul a luat act de hotărârea instanței (caz în care poate oferi orice dată)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:37, 13 Februarie 2016
Am aflat că termenul este imperativ, dar că acesta începe să curgă din ziua împlinirii celei de-a 30-a zi a arestului preventiv, așa cum reiese din notificarea primită de angajator din partea organelor de urmărire penală.

Dacă greșesc, vă rog să mă contraziceți.
Intr-adevar, acel temen incepe sa curga de la data implinirii celor 30 de zile de arest preventiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pt. arest preventiv mihaela_1968 mihaela_1968 Un salariat a fost arestat preventiv pentru 29 zile, apoi i s-a prelungit arestul cu 30 zile (pana pe 22.05), iar de pe 17.05 s-a hotarat mentinerea arestului ... (vezi toată discuția)
Dispozitie data peste termenul legal emilpop22 emilpop22 Este legală o dispoziţie data în afara termenului prevăzut de lege? Care este baza legală care o consideră nulă? (vezi toată discuția)
Angajare peroada determinata buflea buflea am o propunere de angajare pe o perioada determinata ,acest post este aparut in urma suspendarii titularului acesta fiind retinut de politie de mai bine de ... (vezi toată discuția)