avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sindicat

Va rog sa-mi transmiteti cum poate angajatorul sa limiteze drepturile unui lider de sindicat.
Pe scurt: un lider de sindicat este tinut, de angajator, in somaj tehnic de 1,5 ani (75% din salariu), ca sa nu mai fie deranjat.Liderul are libera trecere in firma, sindicatul pe care il conduce nu este reprezentativ. Se zoneste ca ar vrea sa-i limiteze acest drept si sa intre in firma doar cand doreste angajatorul.
Se poate asa ceva?
Cel mai recent răspuns: bv96rrr , utilizator 17:43, 21 Septembrie 2012
Nu atata vreme cat sunt raporturi de munca intre cei 2.
Insa poate limitat accesul in anumite zone, care nu au legatura cu activitatea sa de lider de sindicat.
revin cu subiectul de mai sus...au trecut peste 2 ani decand liderul de sindicat este in 75%, si intrarea in firma ii este interzisa . Conducerea pretinde sa fie anuntata cu 3 zile inainte de vizita acestuia, specificand ...durata si scopul vizitei, traseul si persoana pe care doreste sa o viziteze. Asa ceva nu exista in nici o lege, deci ce se poate face ?
Acea persoana se poate adresa Inspectiei Muncii , instantei de judecata sau CNCD.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz lider sindical? distribuire sume preferential. giv giv Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea speta: O persoana este membru de sindicat intr-o institutie publica. Isi indeplineste toate obligatiile catre ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot concedia liderul de sindicat? arhontele arhontele Daca o firma are angajati si 2 operatori PC si unul e lider de sindicat ,iar firma isi reorganizeaza activitatea poate concedia liderul de sindicat chiar daca ... (vezi toată discuția)
Concediere lider de sindicat Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Buna Ziua. Am si eu o problema ca sa zic asa....poate fi concediat din motive care nu tin de persoana salariatului un lider de sindicat angajat cu carte de ... (vezi toată discuția)