avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis suspendat, conducere in stare de ebrietate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis suspendat, conducere in stare de ebrietate

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: ce urmari legale vor avea faptele fostului meu sot, de care am divortat in 2007 ( si din pacate inca mai locuim in acelasi apartament deoarece nu am facut inca partajul, sperand ca-l vom vinde de comun acord in acest an).
Ma refer la urmatoarele:
- 1999 - conducere in stare de ebrietate, permis anulat 1 an.
- 2000 - conducere in stare de ebrietate , condamnare 2 ani , a efectuat 1,6 cu gratiere in 2002, octombrie, a dat examen in 2004 sau 2005 si a primit permisul.
- 2007, septembrie - conducere in stare de ebrietate si accident cu alt vehicul, permis suspendat. A platit daune celuilalt sofer ca sa nu aiba si dosar civil.
- 2008, aprilie - conducere stare de ebrietate, fara permis.
In 2004 sau 2005 a spus ca a cerut reabilitarea judecatoreasca, dar din cate am citit eu pe acest site, acest lucru il putea face doar in 2007, octombrie, adica dupa 3 ani plus jumatate din pedeapsa, adica plus 1, deci dupa 4 ani. Daca a putut da examen pentru permis, inseamna ca totusi a fost reabilitat. Va fi considerat recidivist, chiar daca a facut reabilitarea?
A primit o citatie la politie dupa 1 an, in luna septembrie 2008 si doar pentru acea fapta. Urmeaza citatia pentru dosarul cu fapta din aprilie 2008. Totusi nu inteleg cum de nu a inceput inca procesul nici dupa trecerea unui an?
Intrebarea mea ar fi, la ce poate sa se astepte in aceste conditii?
El e linistit dupa catre vad, conduce si in momentul de fata fara permis si pe deasupra si baut. Doamne fereste de un accident.
Suntem divortati de un an, dupa 30 de ani de casnicie, dar locuim impreuna inca, pentru ca dupa 1 an de tergiversari doresc sa cer partaj si sa termin pentru totdeauna cu viata alaturi de un asemenea om.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:30, 16 Noiembrie 2008
termenul de reabilitare curge de la data cand pedeapsa a fost efectiv executata sau considerata ca executata .
Reabilitarea inlatura consecintele ce decurg din condamnare .
Recidiva nu se retine in cazul in care s-a implinit termenul de reabilitare sau s-a considerat impinit (art 38 Cod Penal)
Actiunea in partaj este imprescriptibila , se poate introduce oricand , la judecatoria in a carei raza teritoriala este situat bunul imobil .Nu exista nici o conexiune intre conduita ilicita a sotului si actiunea in partaj !
Succes
Doamna, nu aveti decat sa faceti partajul si sa locuiti singura.
In ceea ce-l priveste pe sotul dvs., faptele sale penale, nu au nici o legatura cu partajul.
Daca vreti numai sa stiti ce-l asteapta, probabil ca va executa ceva ani.
Da, doream sa stiu ce-l asteapta. Si cred ca faptele lui au legatura cu partajul, pentru ca voi dovedi ca nu a dat bani in casa ci i-a cheltuit pe bautura si prieteni, iar ratele apartamentului le-am platit eu, timp de 20 de ani.i
Va multumesc pentru raspuns.
Intr-adevar , faptul ca sotul dvs a avut o contributie mai mica la achizia bunului comun , ratele fiind platite in mare parte de dvs , poate fi dovedit cu orice mijloc de proba .
kdoina2007 a scris:

Da, doream sa stiu ce-l asteapta. Si cred ca faptele lui au legatura cu partajul, pentru ca voi dovedi ca nu a dat bani in casa ci i-a cheltuit pe bautura si prieteni, iar ratele apartamentului le-am platit eu, timp de 20 de ani.i
Va multumesc pentru raspuns.

Vedeti insa ca ceea ce sustineti trebuie dovedit in instanta.
Nu ar fi o idee rea sa va angajati avocat pentru a va dovedi sustinerile.In rest, vad ca nu duceti lipsa de idei.
Sotul va trebui citat de instanta.
O sa va plimbe ceva vreme.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recidiva postexecutorie conducere in stare de ebrietate kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua, Am cateva nelamuriri si va rog sa ma ajutati. Anul trecut am divortat de fostul meu sot dupa 31 de ani de casatorie, cauza fiind bautura si ... (vezi toată discuția)
Cazier zaharia mirela zaharia mirela Buna seara!sotul meu a fost condamnat acum un an cu suspendare pt conducere in stare de ebrietate,am facut recent o cerere catre comandantul politie giurgiu ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe urmat de alta infractiune valerian75 valerian75 In luna octombrie 2010 am fost condamnat la 8 luni cu suspendare,cu o perioada de incercare de 2 ani pt refuz de probe biologice in vederea stabilirii ... (vezi toată discuția)