avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... capat cerere tardiva -disjungerea sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

capat cerere tardiva -disjungerea sau nu?

atunci cind un capat de cerere este formulat dupa prima zi de infatisare (discutabil) iar instanta admite exceptia tardivitatii, cum trebuie sa procedeze in mod corect? sa respinga capatul de cerere ca tradiv sau sa disjunga cererea pt.judecare separata?
am gasit jurisprudenta in acest sens, cu disjungerea, dar de unde anume reiese din c.pr.civ.?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 13:38, 6 Martie 2012
C.p.c: Art. 120
Cererea reconventionala se judeca o data cu cererea principala. Cand insa numai cererea principala este in stare de a fi judecata, instanta o poate judeca deosebit.

nu era vorba de cerere reconventionala, ci de un nou capat de cerere a reclamantului
probabil o va respinge. cadrul procesual trebuia stabilit in timp.
oricum e o chestiune putin esentiala sa zicem. vei introduce separat o actiune noua inc el mai rau caz
v-a introduce
e o precizare de actiune . aceasta se face pana la prima zi de infatisare. o va introduce separat printr-o actiune

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala peste termen ContSters14151 ContSters14151 As avea nevoie urgenta de decizii ale ICCJ si decizii CEDO care sa contina admiterea unei cereri reconventionale peste termenul legal, respectiv odata cu ... (vezi toată discuția)
Termen chemare in solidar a unui nou pirit eugen82 eugen82 Am chemat in judecata pe X pirit in raspundere civila delictuala. Dupa o prima administrare de probe - inscrisuri de catre X am constatat ca este cazul sa ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru apel - cerere respinsa ca tardiva eugen82 eugen82 daca un capat de cerere a fost respins pentru tardivitate (cealalta parte a invocat exceptia si a fost admisa), cum se timbreaza apelul ? cu 4 lei ca in cazul ... (vezi toată discuția)