avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inchiderea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inchiderea cartii de munca

stimati domni/doamne,am o problema deosebit de dificila legata de fostul meu loc de munca...administratorul firmei la care am lucrat m-a scos lipsa in gestiune din motive numai de el stiute...aceasta firma a cumparat marfa cu si fara factura pe perioada angajarii mele acolo...inventarul se facea numai cu usa deschisa,deoarece mi se spunea ca firma nu isi poate permite sa faca inventarul cu usile deschise,iar eu nu imi permiteam sa stau dupa program pt inventar,in conditiile in care lucram si sambata si duminica,iar de luni-vineri pana la orele 20...eu nemaisuportand aceasta nedreptate,am decis ca nu se mai poate colabora,in contextul in care colegei mele i-a comunicat sa-si ia geanta si sa plece acasa,ma gandeam ca acelasi lucru se va intampla si cu mine...a doua zi m-am dus la acest administrator si i-am cerut banii ce mi se cuvin, asta insemnand garantia oprita din salariu si banii pe concediile care nu mi s-au acordat timp de doi ani...acestea fiind spuse administratorul firmei mi-a comunicat ca imi va da garantia oprita si cand a auzit si de banii pe concedii a inceput sa ma ameninte, intrebandu-ma daca vreau ca el sa-mi inchida cartea de munca,in sensul ca se va reflecta pe cartea de munca DELAPIDARE...sau furt...este posibil ca acest lucru sa se intample in conditiile in care acest administrator nu poate dovedi nici un furt,in primul rand ca eu nu am luat nici un ban,in al doilea rand declaratiile fiscale sunt numai in pierdere,iar el are stoc de minim 80,000 lei? va rog frumos sa ma indrumati ce ar trebui sa fac daca acest administrator refuza sa-mi dea ce imi apartine,munca mea cu alte cuvinte, si daca acest administrator imi poate face vreun rau privind cartea de munca,sau urmatorul meu loc de munca....va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nicoledea , utilizator 18:12, 7 Martie 2012
1.Carti de munca nu mai exista, si chiar daca CIM va va fi incheiat din motive care tin de persoana salariatului, (61 a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara)aceasta nu va va afecta , teoretic ;), pe viitor, pentru ca viitorul angajator nu va vedea asta in mod expres scris undeva...decat daca cineva il instiinteaza Nu mai exista litera in C.Mun in dreptul careia sa scrie delapidare.
2.Lipsa in gestiune este evidentiata DOAR in urma unui inventar..cu comisie de inventariere, cu liste de inventariere, cu membrii, cu semnaturi.
3. Daca nu va primiti salariul, si sper spre binele dvs ca ceea ce aveti in CIM sa corespunda cu realitatea, puteti face o sesizare la ITM(mai ale ca ati "beneficiat " si de un program de lucru infernal care contravine multor articole din C.Mun), apoi..in instanta...
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
ela david, utilizator
va multumesc mult pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului medical antocedeea antocedeea Buna ziua.Lucrez cu contract de munca din data de 09.08.2012 si doresc sa intru in preaviz.Intrebarea mea este:cate lui trebuie sa am pe cartea de munca pentru ... (vezi toată discuția)
Lipsa marfa in inventar s_marty s_marty buna ziua am muncit la o firma in care una dintre activitatile mele era si aceea de gestionar. am semnat un act pentru a fi instiintat de aceasta activitate. ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie materiala Oanastefania Oanastefania Buna seara! Conform contractului de garantie s-a retinut suma totala de 300 ron in rate lunare de 25 lei astfel: 13 lei la avans si 12 lei la lichidare. In ... (vezi toată discuția)