avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

A si B frati se afla in proces de partaj pentru o casa ce a apartinut parintilor. A a locuit in acea casa mereu, iar B se muta in timpul procesului in casa. A castiga casa cu plata sultei, dar cum face sa il scoata pe B din casa? Cu executorul judecatoresc sau tb sa deschida un alt proces de evacuare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danares1 , utilizator 16:13, 6 Martie 2012
Se impune evacuarea , actiunea fiind exercitata pe cale de ordonanta presedintiala sau pe calea dreptului comun.

Ulterior, se poate proceda la executarea silita.

Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Sa inteleg ca ce scrie in hotarare nu are nici o valoare " obliga partile sa isi predea bunurile". Un alt proces presupune pe putin 1 an. Alta solutie nu exista?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare? Imparatul Imparatul La o casa, ramasa mostenire la 3 frati, unul dintre ei este extrem de violent. Ii alunga pe ceilalti, ii loveste nu-i lasa sa stea in casa, distruge, face ... (vezi toată discuția)
Daca achit sulta pot intra in casa? ContSters114133 ContSters114133 si daca achit in totalitate sulta catre fostul sot acest lucru imi permite intrarea in casa castigata in urma partajului?sau tot asa va trebui sa merg pe ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala utilizatorulx utilizatorulx Am o situatie disperata. Sunt in proces de partaj cu fratii mei, referitor la casa parinteasca. Eu locuiesc in acea casa de f mult timp. Acu unul dintre frati ... (vezi toată discuția)