avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile

va rog sa imi spuneti cum pot obtine hotararea definitiva si irevocabila. procesul l-am castigat in prima instanta in oct 2011. partea advresa avea dreptul sa faca recurs in 30 de zile de la data primirii hotararii, data care a trecut din nov 2011. in decembrie am rugat avocatul sa faca demersurile pentru obtinerea hotararii definitive si irevocabile, insa se pare ca nu exista la dosar confirmarea primirii de catre partea adversa a hotararii de la prima instanta ca poate face recurs. Ce pot face in acest caz? Eu am primit prin posta din oct 2011 hotararea.. si nu inteleg ce pot face acum, in aceasta situatie...
Cel mai recent răspuns: necajit12 , utilizator 16:47, 6 Martie 2012
Depuneti hotararea pentru legalizare si investire cu formula executorie. Daca este asa cum spune avocatul dvs, instanta va verifica si daca va constata ca pana la aceasta data hotararea nu a fost comunicata ambelor parti va lua masuri in acest sens. In caz contrar veti obtine parafele necesare pe hotarare.
hotararea pentru legalizare si investire cu formula executorie este acelasi lucru cu hotarare definitiva? Va multumesc si apreciez raspunsul dumneavoastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Recuperare bani rovineta brutus01 brutus01 am castigat in instanta anularea procesului verbal pentru lipsa rovinietei ,sentinta este supusa recursului in termen de 15 zile.dupa trecerea acestei perioade ... (vezi toată discuția)