avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum imi dau locuinta spre inchiriere? -sfaturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum imi dau locuinta spre inchiriere? -sfaturi

Buna ziua,

As dori sa imi ofer locuinta spre inchiriere.
Intrebarile mele ar fi cum as putea sa ma protejez de eventualele probleme cu chiriasii?
Voi face un contract la finante, probabil pe o suma minima (sa zicem 50 euro). Chiriasul poate spune la un moment dat ca imi da suma trecuta in contract (adica cei 50 euro) si nimic mai mult?
Cum il pot da afara in eventualitatea unui comportament dubios? (neplata chirie sau intretinere, deranj vecini etc)
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 16:16, 6 Martie 2012
Conform NCC contractul de inchiriere incheiat sub semnatura privata si cu data certa din ziua inscrierii sale la Administratia financiara sau autententic, incheiat la notar este titlu executoriu. Pentru a avea un contract bun apelati fie la un notar daca il faceti autentic si apoi m,ergeti la Administratia financiara, fie apelati la un avocat si il faceti sub semnatura privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu gradul iv - reziliere de drept contract ce inchiriere vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere, in calitate de proprietar, pe perioada ianuarie 2013-ianiarie 2015. Chiriasul a acumulat datorii la ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie danny20164 danny20164 In cazul unui contract de inchiriere,chiriasul(pers.juridica) nu a achitat chiria de aprox 4 luni.Ce acte sunt necesare pt nvestire cu formula ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula executorie a unui contract de inchiriere sub semnatura privata, inregistrat la fisc madoiclimber madoiclimber Poate fi investit cu formula executorie un contract de inchiriere sub semnatura privata, si inregistrat la administratia financiara? Care este procedura in ... (vezi toată discuția)