Buna ziua,
In septembrie 2007 a aparut noua lege a taximetriei. Conform acesteia, toate masinile care efectueaza servicii de taximetrie trebuie sa fie detinute de catre srl-ul care detine si autorizatiile taxi, fie in leasing, fie in proprietate. eu aveam 4 autorizatii taxi pe firma, 4 masini pe numele meu si inchiriate firmei cu contract de inchiriere prin financiar. pentru a ma conforma legii, am trecut atunci, in septembrie 2007, 2 dintre masini pe firma, iar pentru celelalte 2 am dat la primarie o declaratie prin care ma obligam sa le schimb pana la 1 decembrie 2007.zis si facut: la 1 decembrie vandusem si celelalte 2 masini firmei, facusem toate actele de taximetrie din nou pe firma, totul in regula. cand ma duc la primarie, surpriza: una din masini era din 2000, cealalta din 2005. pentru cea din 2000 m-au instiintat verbal ca trebuia sa o schimb fizic, pentru ca avea peste 5 ani vechime. ori eu in declaratie nu m-am angajat ca o schimb fizic, ci doar ca o schimb ( era o declaratie tip). iar ei au replicat: pai nu ai vazut ca erau trecuti in declaratie anii masinilor? insa tot in noua lege se facea vorbire de o vechime de 10 ani pentru masinile aflate deja in taximetrie, vechime pe care eu am mizat. asa ca in urma si unei somatii scrise, datate 15 decembrie 2007, am cumparat un logan din 2006, l-am echipat taxi si am retras masina din 2000. abia in aprilie 2008 primaria a obtinut autorizatia de competenta in domeniul taximetriei si in iunie 2008 m-am trezit cu o dispozitie a primariei, in scris, prin care mi s-a retrar autorizatia taxi respectiva. intrebare: primaria poate sa aplice legea retroactiv ? eu pot sa invoc ambiguitatea legii si a declaratiei pe care am dat-o ? avand in vedere ca in urma somatiei primariei m-am conformat, adica am schimbat masina fizic, am circumstante atenuante ? va multumesc.
Pai exact acelasi articol m-a indus si pe mine in eroare. Iar la sfarsitul legii mai este un alt articol, unul din ultimele 5, nu mi stiu exact care, unde zic cei de la primarie ca reiese clar ca eu trebuia sa schimb fizic masina cu una mai noua de 5 ani, deoarece cea de 7 ani era pe persoana fizica, iar in momentul trecerii pe firma se considera ca introduc o masina care nu a mai facut taximetrie in sistem si trebuia sa fie mai noua de 5 ani, sau ceva abureala de genul asta... Oricum ar fi, ei mi-au retras autorizatia in iunie 2008 pentru ceva ce s-a petrecut in decembrie 2007. Normal nu ar fi fost sa o retraga atunci ? Au retinut-o , e drept, dar dispozitia de retragere au dat-o in iunie 2008.
Legea taximetriei
FSAI
Am o masina pe taxi care la anu trebuie sa o schimb pt ca depășește 10 ani de taxi. Vreau sa stiu ce vârstă trebuie să aibă mașina cu care trebuie să ... (vezi toată discuția)