avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe salar
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe salar

Salut!Am o intrebare : un executor bancar imi poate pune poprire pe salar fara a avea o hotatrare sau sentinta judecatoareasca in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:27, 23 Noiembrie 2008
Trebuie sa aiba un titlu executoriu, nu neaparat o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila, dar si un contract de imprumut care sa constituie titlu executoriu, numai ca tertul poprit ( cel care va salarizeaza) nu poate face retineri legale fara un asemenea titlu investit cu formula executorie.
Buna dimineata!va multumesc pentru raspunsul prompt dar mai am o intrebare : ce inseamna contract investit cu formula executorie?
Executorul nu poate incepe procedura de poprire pe salariu daca nu are la baza un titlu executoriu
Daca este un contract de credit incheiat cu o banca, atunci acesta constituie titlu executoriu si executorul il poate pune in executare fara a mai fi necesara investirea lui cu formula executorie.
Buna dimineata!As vrea sa stiu daca exista vreun termen pentru recuperarea prejudiciului adus bancii si daca da care este acesta pentru un credit de bunuri de consum?
robertaarmena a scris:

Buna dimineata!As vrea sa stiu daca exista vreun termen pentru recuperarea prejudiciului adus bancii si daca da care este acesta pentru un credit de bunuri de consum?

Banca isi poate recupera prejudiciul in termenul de prescriptie de 3 ani prevazut de Decretul nr. 167/1958.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri Herra_ Herra_ Buna dimineata, Am primit un proces verbal de constatare- titlu executoriu nr. N, de la un executor judecatoresc. Din acest P.V. reiese : 1. ... (vezi toată discuția)
Obligatie la poprire? Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! o intrebare va rog: daca un angajat de-al meu are datorii la o firma de recuperare datorii, firma unde lucreaza ( adica firma mea ) e obligata ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)