avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... rezidenta casatorita in Canada- CI si pasaport ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

rezidenta casatorita in Canada- CI si pasaport romanesc expira curand.HELP!

Buna ziua!
Sunt cetateana romana, casatorita cu un cetatean canadian, si am rezidenta permanenta in Canada. Nu am declarat in Romania ca mi-am schimbat starea civila. Problema este ca peste cateva luni imi expira CI romaneasca si pasaportul. Este legal sa-mi reinnoiesc aceste acte pe adresa mea temporara din Romania ( adresa parintilor mei). Trebuie sa declar schimbarea starii civile? De asemenea ma intreb daca am dreptul sa am doua permise de conducere: romanesc si canadian.
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Va multumesc aniticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:10, 13 Martie 2012
In formularele de cerere pentru eliberarea pasaportului nu exista rubrica '' starea civila''.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat casatorie canadian olivi olivi daca m-am casatorit in canada cu un cetatean strain si am decis sa imi schimb numele ar trebui sa vin in romania pentru a-mi schimba pasaportul? am observat ca ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere romanesc pentru copil nascut in canada liviuss5 liviuss5 Buna ziua : atat eu cat si sotia suntem cetateni romani, copilul nostrum s-a nascut in Canada in mai 2014, am sosit in tara toti trei si la Oficiul Starii ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean canadian AndreiMartin AndreiMartin Buna, am decis sa ma casatoresc cu un cetatean canadian. Casatoria va avea loc in Romania dupa care avem sa aplicam pentru permis de sedere pentru ea (fiind ... (vezi toată discuția)